30. kolo
30.03.2013 20:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

AC Ajaccio - Toulouse FC 2:3

Toulouse se poslední dobou zvedá a dokázalo to i v Ajacciu, kde zejména díky dvěma trefám Étienne Capoueho zvítězilo 3:2. Souboj dvou celků ze středu tabulky nabídl atraktivní podívanou.

Hosté byli od začátku o krok napřed a Guillermo Ochoa se musel mít na pozoru už po pěti minutách, kdy jej točenou střelou prověřil Adrien Regattin; mexický gólman se proti mladému křídelníkovi následně vytáhl i v 15. minutě, kdy včasným vyběhnutím eliminoval rodící se šanci.

O tři minuty později se už měnilo skóre, nicméně ačkoliv míč do sítě dopravil hráč Les Violets, do vedení šlo Ajaccio - kapitán hostí Jonathan Zebina totiž odvracel před Mutuem Cavalliho pas, ale hlavou nešťastně srazil míč za záda vlastního brankáře Aliho Ahamady. Pro Toulouse, které tradičně vyniká dobrou obranou, šlo o první inkasovaný gól v pěti zápasech.

Za sedm minut však bylo zaslouženě vyrovnáno - k přímému kopu se postavil Étienne Didot a rozehrál po zemi k Capouemu, který napřáhl pravačkou a dokonale využil toho, že Ochoa měl díky změti těl ve vápně zastřený výhled. Ajaccio odpovědělo Belghazouaniho střelou, kterou zblokoval Aurier, ale byl to opět domácí gólman, kdo musel krátce na to kouzlit - k akrobatickému zákroku ho donutil střelou z 25 metrů teprve sedmnáctiletý Adrien Rabiot, který mimochodem odehrál skvělé utkání a nadále tak potvrzuje zvěsti o svém velkém talentu.

Po půlhodině hry se nezastavitelný Capoue proměnil ze střelce v asistenta, famózním míčem našel Francka Tabanoua a tomu stačilo podstrčit míč pod Ochou - 1:2. Divoký první poločas však touto brankou neskončil; Ajaccio totiž stihlo ještě vyrovnat, když Mutu po rohu chytře využil chyby nešťastníka Zebiny a nedal Ahamadovi žádnou šanci.

Ajaccio na podzim vyhrálo na Stade Municipal 4:2 a dnes to vypadalo, že se domácí příznivci dočkají i druhého triumfu nad Toulouse v sezoně - to když v 73. minutě Mutuův přímý kop prolétl nebezpečně blízko hostující branky, avšak nakonec skončil pouze v boční síti. Nakonec se tak rozhodlo na druhé straně - o pět minut později fauloval Chalmé ve vápně Tabanoua, k nařízené penaltě se postavil Capoue a zkušeně poslal Ochou na špatnou stranu.

Jedním z nejvýraznějších momentů jinak průměrné toulouské sezony byla branka, kterou v závěrečném náporu v zápase s Rennes vstřelil gólman Ahamada; dnes se něco podobného málem povedlo na druhé straně. Ochoa vyrazil v poslední akci utkání daleko ven z branky a hlavou pořádně vystrašil svého kolegu; jeho střela však šla těsně vedle.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

sranda jak tipujes v kazdym zapase vyhru toulouse a oni pritom z poslednich 10 vyhrali jen dvakrat

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda, že mi to teďka vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne vetsi sanci na vyhru maji domaci... 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele