19. kolo
22.12.2012 20:00 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

AC Ajaccio - Stade Rennes 2:4

Nového kouče Alberta Emona čeká v jarní části sezony ještě hodně práce - Ajaccio totiž v posledním podzimním utkání doma podlehlo v divokém zápase Rennes a přezimuje těsně nad sestupovou zónou. Hosté se naopak vyšvihli na čtvrté místo.

Korsické celky navíc na podzim ukázaly, že malý ostrov ve Středozemním moři je epicentrem bouřlivého fandění - o problémech Bastie s fanoušky už toho bylo napsáno hodně, teď se navíc přidalo i publikum v hlavním městě, když pozdrželo dohrání zápasu o 10 minut poté, co po čtvrté brance Rennes část ochozů vtrhla na hřiště.

Spouštěcím faktorem byla trefa Juliena Feréta, který skóroval z nařízeného nepřímého volného kopu, jenž byl podle domácích příznivců rozehrán neoprávněně. Rozhodčí Ruddy Buquet následně zareagoval přerušením zápasu; po opětovném rozehrání už si Les Rouge et Noir svůj náskok pohodlně pohlídali.

Pro Ajaccio se nicméně vše vyvíjelo dobře - alespoň zpočátku. Domácí se totiž dostali hned dvakrát do vedení, jenže na branku Adriana Mutua odpověděl Féret, a trefu Fousseini Diawary vymazal Romain Alessandrini. Vítězný gól na 3:2 pak zaznamenal Cheick Diarra, a skóre uzavřela kontroverzní trefa šikovného playmakera.

Utkání začalo ve svižném tempu a už po několika vteřinách prověřil Ochou Alessandrini - byl to však Benoit Costil, kdo kapituloval jako první. Běžela teprve druhá minuta zápasu, když Benjamin André našel svojí přihrávkou Adriana Mutua, rumunský veterán obehrál Onyekachi Apama a propálil hostujícího gólmana - 1:0.

Po čtvrt hodině hry bylo nicméně vyrovnáno - Féret zaznamenal svoji první branku večera z penalty, nařízené za faul Diawary na unikajícího Alessandriniho. Ochoa si vybral špatnou stranu a tak neměl nárok střelu zastavit - 1:1.

Poté se hra uklidnila, a až do 41. minuty se hrálo spíše ve středu pole; jedinou zaznamenáníhodnou šanci měl Jonathan Pitroipa, který si však na mexického gólmana nepřišel. Čtyři minuty před pauzou však Ajaccio ukázalo dokonalou efektivitu a šlo znovu do vedení - rohový kop rozehrál Johan Cavalli, hlavičkou jej prodloužil Medjani a Diawarovi na brankové čáře stačilo pouze nasměrovat míč správným směrem - 2:1.

Rennes však stihlo odpovědět ještě do poločasu prostřednictvím (tentokrát ještě zcela nekontroverzního) přímého kopu. Míč si na hranici vápna postavil Romain Alessandrini a nemilosrdně propálil Ochou podruhé - 2:2.

Ajaccio mohlo po přestávce převzít vedení stejným stylem jako na začátku, jenže Adrian Mutu byl tentokrát neúspěšný; na další gól se tak čekalo téměř do uplynutí celé hodiny. Výtečně hrající Alessandrini tentokrát nahrával a mladý forvard Diarra zblízka pohodlně sklepnul jeho pas hlavou do sítě - 2:3.

A v 72. minutě už přišel onen diskutovaný moment - Medjani se rozhodl poslat Ochoovi malou domů, a domácí gólman zvedl míč rukou. Sudí Buquet na tuto situaci v souladu s pravidly zareagoval nařízením standardní situace, k jejímuž rozehrání se postavil opět Alessandrini, který rozehrál - spíše se jen dotkl míče, který se téměř nepohnul - a Féret následně propálil všechno před sebou. 2:4.

Vše se sice odehrálo podle pravidel FIFA, ale ani to neodradilo korsické fanoušky od hněvu a Buquet se rozhodl zápas pozastavit. Finální čtvrthodina, odehraná se zpožděním, už přinesla pouze Cavalliho pokus, jenže Costil se postaral o to, aby k žádnému zdramatizování už nedošlo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele