17. kolo
10.12.2011 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Saint-Étienne nedalo oslabenému Caen šanci

Pouhé dva body od příček zajišťující účast v evropských pohárech se nyní pohybuje Saint-Étienne. Zeleno-bílí si dnes před vlastními diváky poradili s Caen, když po jedné brance vstřelil Nicolita a Sako.

ASSE tak z posledních pěti ligových utkání neprohrálo ani jednou a postupně stoupá tabulkou. Po dnešním zisku tří bodů se v tabulce posunulo o pozici výše, na tu sedmou. Z té ztrácí na čtvrtý Lyon, jenž má ale stále utkání s Lorientem k dobru, pouze dva body. Naproti tomu Caen ztratilo všechny body již v třetím zápase za sebou jdoucím, čisté konto neudrželo ani jednou za necelé tři měsíce. V tabulce tak kleslo do druhé poloviny, na sestupové příčky má čtyřbodový náskok.

Domácí otevřeli skóre již po deseti minutách hry, potřetí v sezoně se trefil záložník Banel Nicolita. Rumunská posila z Steauy Bukurešť si naběhla na dlouhý pas Florenta Sinamy-Pongolleho a míč zatočila do sítě za bezmocného Alexise Thébauxe - 1:0.

Druhou branku Saint-Étienne mohl přidat již v minulém zápase velice aktivní Max Gradel, ten si ideálně naběhl na výkop brankáře Ruffiera, jeho následná střela ale nakonec skončila těsně vedle tyčky soupeřovy branky. I hosté si vypracovali velice dobrou šanci, své individuální schopnosti prokázal Livio Nabab, mladý útočník prošel přes poměrně veliký prostor, jeho rána ale nakonec pouze olízla spojnici tyčky a břevna.

Před koncem poločasu se domácí výběr dostal ještě do dvou dobrých příležitostí. Poprvé to byl Pierre-Emerick Aubameyang, který ohrozil brankáře Thébauxe. Ten hlavičkoval po centru Nicolity ale mimo. Tím druhým byl Florent Sinama-Pongolle, ani on ale hlavou - tentokrát po přihrávce Albina Ebonda - nezamířil přesně.

Dvě minuty před změnou stran přišla veliká rána pro hostující mužstvo. Domácí obránce Pascal Mignot vytěžil maximum z opožděného zákroku Nababa, spadl k zemi a rozhodčí se, možná trochu kontroverzně, rozhodl rovnou pro červenou kartu. Nakonec se ale i přesto v 53. minutě málem dočkali vyrovnávací branky. Hamouma centroval zprava, na míč si naběhl Pierre-Alain Frau, nicméně minul.

Od té chvíle byl ale zápas pevně v otěžích domácího výběru, což dokumentovaly hned dvě veliké šance z 55. minuty. Gradel již překonal brankáře Thébauxe a jak se míč kutálel do branky, snad se již radoval z gólu. Na poslední chvíli ale hostující celek zachránil obránce Jérémy Sorbon. Útok Saint-Étienne ale pokračoval, Florentu Sinamovi-Pongollemu ale v zakončení tentokrát chyběla větší přesnost.

Tvrdou ránu Nicolity zase dokázal vyrazit brankář Thébaux nad branku, Jérémy Clément se skórování ocitl ještě blíže. To když jeho pokus po dobré práci Aubameyanga skončil na brankové konstrukci. Rozhodující branka konečně přišla v 74. minutě. A tvůrcem příležitosti se znovu stal Aubameyang, ten nahrál na levou stranu Bakarymu Sakovi, jenž se prodral do pokutového území a i s pomocí teče Thomase Heurtauxe poslal míč do sítě - 2:0.

Deset minut před koncem se ještě do dobrých pozic dostali Kitambala a Ebondo, k další úpravě skóre to ale nevedlo, Caen tak odjíždí domů bez jediného bodu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zapas muze dopadnout jakkoliv....hoste uz dva zapasy nebodovali ...kazdopadne vstreli oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele