Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 2, 4. kolo
12.06.2022 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Haris Seferović (© AFP)

Portugalsko v Ženevě selhalo a po bleskově trefě Harise Seferoviće utrpělo svou první porážku

Favorizované Portugalsko nenavázalo na svou výtečnou formu z poslední doby a tentokráte se gólově neprosadilo proti Švýcarsku, se kterým prohrálo nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce druhé skupiny A proto kleslo na druhé místo se sedmi body o bod za Španělsko, které v souběžné hraném utkání přehrálo naší reprezentaci (2:0). Naopak Švýcaři oživili svou naději na záchranu a se třemi body zaostávají za družinou trenéra Jaroslava Šilhavého už jen o bod.

Rozhodující okamžik tohoto nedělního střetnutí se netradičně zrodil již po šestapadesáti sekundách hry. Shaqiri kolmicí na pravém křídle uvolnil Widmera, jenž nádherným pasem našel před hranicí brankového území forvarda lisabonské Benficy Harise Seferoviće a ten přesně umístěnou hlavičkou zamířil přímo k levé tyči. Domácí hráli s velkým odhodláním i v následujícím průběhu a po necelé čtvrthodině hry mohli kopat pokutový kop.

Chorvatský rozhodčí Jović ho nejprve nařídil za hraní rukou Danila Pereiry, ovšem po přezkoumání videa svůj výrok změnil a pokračovalo se ve hře. Favorit tohoto duelu by blízko k vyrovnání krátce po odehrané čtvrthodině, jenomže razantní hlavičku zblízka v podání Danila Pereiry fantasticky vyrazil před sebe gólman Omlin. Ihned na to dokázal rozvlnit síť André Silva, nicméně jeho trefa nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu.

V dalším průběhu prvního poločasu se nic zajímavého nestalo, svěřenci trenéra Fernanda Santose opět zahrozili pět minut po změně stran. V nadějné pozici stanul André Silva, ale mířil jen doprostřed branky a Omlin s přehledem ukryl balón ve svých rukavicích. Krátce po hodině hry se na opačné straně chtěl podruhé prosadit Seferović, avšak ten minul levou konstrukci o několik decimetrů.

Závěrečná dvacetiminutovka byla v jasné režii Portugalska. Nejprve měl na kopačce vyrovnání Goncalo Guedes, když jeho střelu ve skluzu z mírného úhlu zneškodnil pohotový švýcarský brankář. Omlin poté ještě vytáhl dva vynikající zákroky, neboť v 78. minutě reflexivně odvrátil ke svým spoluhráčům hlavičku střídajícího Dioga Joty a v předposlední minutě základní hrací doby si poradil i s ranou Pepeho.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele