Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 3, 3. kolo
11.06.2022 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Giovanni Di Lorenzo a Jack Grealish (© AFP)

Ve Wolverhampton branka nepadla a Anglie tak stále zůstává bez jediné výhry

Repríza uplynulého finále evropského šampionátu mezi Anglií a Itálií rozhodně nepřinesla tak dramatickou podívanou jako před rokem ve Wembley a oba výběry se tentokráte spolu rozešly smírně v bezbrankovém poměru. Favorizovaná země Albionu tedy nedokázala zvítězit ani ve svém třetím zápase tohoto ročníku Ligy národů a s pouhými dvěma body na kontě zůstává poslední čtvrtá, Italové se naopak udrželi na čele tabulky s pěti body.

Druhá polovina třetí skupiny Ligy A proto slibuje nesmírně zajímavý průběh, jelikož všechny čtyři účastníky dělí pouhé tři body. Svěřenci trenéra Garetha Southgateho po úvodní senzační porážce v Maďarsku (0:1) a následné remíze 1:1 s Německem tedy nenašli úspěšný recept ani na Itálii, i když měli častěji míč na svých kopačkách a vyprodukovali i více střeleckých pokusů. Sobotní utkání doprovodila velmi netradiční atmosféra, jelikož na stadion Wolves si našlo cestu tři tisíce fanoušků.

O něco zajímavější přeci jen byl první poločas, ani ne po dvou odehraných minutách se z ničeho nic mohla dostat do vedení družina vedená koučem Robertem Mancinim. Po parádní kolmici Pessiny si seběhl do šestnáctky soupeře zapomenutý Frattesi a nakonec vystřelil z mírného úhlu, avšak jeho přízemní projektil minul vzdálenější konstrukci o několik decimetrů. V následujícím průběhu byli vidět na trávníku spíše Angličané.

Nejprve se ozvali v 5. minutě, kdy po chybném odkopu jednoho z hostujících hráčů stanul v brankovém území Abraham, ale pravou tyč netrefil zhruba o dva metry. Největší šance tohoto střetnutí se zrodila za další čtyři minuty. Rozběhnutý Mount převzal nahrávku do středu pokutového území od kapitána Sterlinga a svou bombou div nerozpůlil břevno. Italové pak přeci jen ožili a krátce po pětadvaceti minutách hry znovu zahrozili.

Tentokráte neproměnil solidní příležitost Tonali, jenž po parádním sklepnutí nechal vyniknout připraveného gólmana Ramsdaleho. V samém závěru úvodního dějství se domácí strážce opět vytáhl, neboť nebezpečnou ránu Pessiny z patnácti metrů parádně vyškrábl konečky prstů nad horní tyčku. Po změně stran se hrálo ve vlažnějším tempu a za zmínku snad stojí jen střelecké pokusy Sterlinga s Kanem, které se však mezi tři tyče nevešly.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele