Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 4, 5. kolo
14.11.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sergio Ramos (© AFP)

Ramos nedal dvě penalty, Španělé jen remizovali ve Švýcarsku

Španělé jen remizovali se Švýcary. A největší podíl na tom má obránce a kapitán Sergio Ramos, který nedal ne jednu, ale rovnou dvě penalty!

Španělsko bylo ve Švýcarsku jasným favoritem i přesto, že Švýcaři už v minulosti mnohokrát Španělům zle zatopili. Brankáře Sommera měli prověřovat Ferrán Torres, Dani Olmo a také Mikel Oyarzabal, který nastoupil trochu netradičně na hrotu ofenzivy. Švýcaři se pokusili zaskočit brankáře Simóna Seferovićem a Embolem.

Španělé začali v úvodu velmi aktivně a dařilo se jim kombinačně přehrávat svého oponenta. Olmovi se povedlo nahrávkou oslovit kolegu Fabiana Ruize, který ovšem na hranici pokutového území narazil. Ferrán Torres měl o chvíli později na kopačce balon ve skvělé pozici, jenže Sommer držel svůj tým celkem jistě.

Ve 20. minutě udělali Španělé jednu velkou chybu, když Fabián Ruiz nechtěně nahrál zpátky, míč mu sebral Embolo a dokázal do ulice nahrát na Shaqiriho, jenž z úhlu pálil velmi dobře. Brankář Simón ale zachránil svůj tým velmi povedeným reflexem rukou. O chvíli později už ale ani Simón nestačil.

Ve 26. minutě se totiž Švýcarsko dostalo snadno na půlku soupeře a Embolo pronikal až k vápnu. Ze strany pak centroval k vápnu, kde zahlédl Rema Freulera. Mladý záložník Atalanty Bergamo zvolil krásnou ránu z voleje a poslal míč přesně do rohu, kam už Simón nedosáhl - 1:0.

Pět minut před koncem první půle se do šance pozvolna dostával Sergio Busquets, o kterého se ale postaral Xhaka. Embolovi zase vystavil stopku kapitán Sergio Ramos. Ve druhé minutě nastavení se na zadní tyči dostal do šance Ferrán Torres, který se položil do míče, jenže placírkou přestřelil švýcarskou branku.

Deset minut po začátku druhé půle se švýcarskému týmu málem povedlo navýšit vedení. Brankář Simón vyběhl naproti dlouhému nákopu, jenže jej minul! Tím dal šanci Harisovi Seferovićovi, který si balón zpracoval, obešel padajícího brankáře Simóna a zakončoval, jenže na brankové čáře zaskočil za svého brankáře kapitán Sergio Ramos, který míč vykopl!

Krátce poté se Španělsko aspoň chvíli radovalo. V 57. minutě totiž obránce Ricardo Rodríguez zasáhl míč ve vlastním vápně rukou a sudí okamžitě nařídil pokutový kop! Jenže Sergio Ramos, který se normálně nemýlí, tentokrát selhal. Napálil jen skvěle zasahujícího brankáře Sommera. Po hodině hry zakončoval ve velmi dobré šanci Embolo, jenže tomu zase vystavil stopku Torres.

V 79. minutě se Španělům naskytla skvělá šance na vyrovnání. Obránce Elvedi fauloval ve vápně Moratu, dostal druhou žlutou kartu a Španělé opět kopali penaltu. Jenže ani tentokrát Ramos kupodivu nedokázal proměnit! Sommer opět jeho pokus dokázal vychytat! V 80. minutě se na hrací plochu dostal Gerard Moreno a tento tah se Španělům vyplatil. Po devíti minutách totiž Moreno nabíhal do středu vápna, dostal nahrávku od Reguilóna a skóroval. Opakovaný záběr ukázal mírný ofsajd, ale sudí už svůj verdikt nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
ttopi

Ramos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele