Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - o udržení - odvety
29.03.2022 16:00 CET
0 : 1
5:4 pen.
(0:1, 0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Reprezentace Kazachstánu (© AFP)

Moldavsko v odvetě nezvládlo penaltový rozstřel, Kazachstán se tak v Lize C zachránil

Kazachstán čekala v odvetě o udržení céčkové Ligy národů rozhodně daleko těžší šichta, než sám očekával. Z Kišiněva si odvážel jednobrankový náskok, ten každopádně Moldavsko hned zkraje utkání dokázalo smáznout. Nakonec však domácí přece potvrdili roli mírného favorita díky povedeným kopům ze značky pokutového kopu a poslali svého soka do nejhorší úrovně.

Vstup do zápasu se Moldavsku podařil náramně. Ve 13. minutě vyslal Rata z pravé strany pas do šestnáctky, bránící Zajnutdinov nedokázal odvrátit balón do bezpečí, a ten tak propadl ještě s přispěním teče hlavičkujícího Posmace na Armase, jenž byl sice otočený zády k brance, čili nestál ve vůbec výhodném postavení, avšak i přesto elegantnímu nůžkami zacílil parádně ke vzdálenější tyčce. V 68. minutě mohl srovnat stav Älip, avšak zakončil trestuhodně nepřesně.

Kazaši možná byli ve druhém dějství o něco aktivnější, především v poslední třetině střetnutí, kýženého úspěchu se nicméně nedočkali, a to ani v prodloužení. Duel tedy musel dospět až do penaltového rozstřelu a v něm už se přece jenom radovali oni. Bejsebekov sice ve druhé sérii zklamal a na gólmana Raileana nevyzrál, i na moldavské straně se však pak našel exekutorský nešťastník, a to Nicolaescu. Těsně po něm přitom selhal rovněž jeho spoluhráč Revenco, a tak Kazachstánu následně zajistil výhru Žukov, který namířil míč chytře do protipohybu Raileana.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele