Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 3, 3. kolo
11.10.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
VTB Arena, Moskva

Reportáž

Turci slaví vyrovnání na 1:1 (© AFP)

Rusko pouze remizovalo s lepším Tureckem

Rusové doma po gólech Mirančuka s Karamanem jen remizovali s Tureckem a za dělbu bodů mohli být ještě rádi. Po změně stran totiž jasně lepší Turci několikrát zahrozili a dokonce trefili břevno.

Rusové začali do svého soka bušit vlastně hned od začátku. Po první větší šanci Dzjuby se kopal rohový kop a na něj si naskočil opět hromotluk v útoku Ruska. Tentokrát mu ale hlavička nevyšla podle představ, míč zamířil příliš vysoko nad bránu. S další várkou nebezpečí přispěchal před bránu Turecka Anton Mirančuk, jehož tvrdá rána ale skončila pár centimetrů vedle brány!

Bylo to hodně opatrné utkání, a to z obou stran. Přeci jen se ale několik šancí ještě v první půli urodilo. Po chybě hostí u jejich vlastního vápna se k balonu dostal Kuzjajev. Jenže ačkoli měl před sebou jen brankáře Günoka, nedokázal ho prostřelit! Rusům to ale zas tak vadit nemuselo, protože o pouhé dvě minuty později utekl Zobnin středem pole a ve vápně našel Antona Mirančuka, který z první trefil přesně místo, kam brankář Günok nedosáhl - 1:0 pro Rusko.

Brankáře Turecka mohl ještě před koncem první půle znovu pokořit Kuzjajev, který střílel osamocen uvnitř vápna, jenže mířil těsně vedle. Druhá půle už byla mnohem zajímavější. Do ní totiž vyběhl křídelník Cengiz Ünder, který o sobě dal hned několikrát vědět. Jeho první ránu vytěsnil brankář Šunin, který ale o chvíli později kapituloval. Turci zahrávali standardku, Çalhanoğlu poslal do vápna centr, který skončil na zadní tyči u úplně volného Demirala. Ten vrátil míč před bránu a tam jej dopravil na místo určení Kenan Karaman!

V 66. minutě napřáhl zpoza vápna ke krásné ráně opět Ünder, jenže jeho střela letěla paradoxně nad. Ještě hezčí zakončení pak Ünder předvedl deset minut před koncem, jenže tentokrát mu zkazilo radost břevno! V úplně poslední šanci utkání se ke konci zjevil obránce Celik, který slalomem protančil až do vápna, jenže v něm pálil nepředstavitelně mimo! Rusové dnes vůbec neodvedli dobrou práci a za bod můžou být rádi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele