Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 1, 1. kolo
04.09.2020 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Steven Bergwijn (© AFP)

Nizozemsko udolalo Polsko, jedinou brankou rozhodl Bergwijn

Vítězně zahájilo další ročník Ligy národů Nizozemsko, poražený finalista prvního vydání soutěže doma herně přehrál Polsko a nakonec zaslouženě zvítězil 1:0. Jedinou trefu duelu zaznamenal Steven Bergwijn.

Oba týmy se musely vypořádat s jednou citelnou absencí. Na lavičce Oranjes skončil trenér Ronald Koeman a tým místo něho nyní vede Dwight Lodeweges. V polské nominaci zase scházel Robert Lewandowski, kanonýr Bayernu Mnichov si kvůli Lize mistrů prodloužil sezonu a na tento reprezentační sraz dostal volno.

Nizozemci byli v Amsterdamu od začátku lepším týmem, častěji drželi míč a s postupem času začaly přicházet také šance. První nadějnou pozici přitom měli Poláci, ve třinácté minutě si balón ke střele navedl Jóźwiak a vypálil hodně nepovedeně.

Domácí odpověděli o osm minut později a vše zrežíroval Bergwijn svou kolmicí na Promese. Ten se protáhl mezi obránci a ocitl se sám před brankářem, naneštěstí pro něho ovšem zamířil nepřesně. Prostor tyčí trefil až na druhé straně Piątek a Cillessen neměl problém vyrazit na rohový kop.

Jeden z brankářů tak byl překonán až v samém závěru prvního poločasu. Frenkie de Jong dostal oblouček za obranu, zpracoval si ho na prsa a z otočky trefil tyč.

Po změně stran se navyšovala nizozemská převaha. V 58. minutě si dlouhý pas za obranu našel Depay a Szczęsny musel rychle z brány, aby útočníkovi Lyonu zmenšil úhel a jeho tutovku zneškodnil. Skóre se tak měnilo až o tři minuty později, De Jong poslal míč za obranu, Hateboer ho dokázal vrátit do ohně a Bergwijn měl před prázdnou svatyní už snadnou úlohu - 1:0.

Závěrečná půlhodina nenabídla nějakou dramatickou změnu obrazu, Polsko se nedostalo do tlaku a krok s nizozemským soupeřem už nesrovnalo.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele