Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 1, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

Italové v nepříliš atraktivním utkání získali bod s Nizozemci

Italové si nakonec jen rozdělili body s Nizozemci, přičemž se o zvlášť záživné utkání rozhodně nejednalo. Na první branku Lorenza Pellegriniho navázal o něco později Donny van de Beek a druhý poločas už žádný vzruch nepřinesl.

Souboj dvou slavných zemí, které ve světě kopané stále ještě hodně znamenají, hostil stadion v Bergamu, městě, které bylo na počátku krize zasaženo koronavirem snad nejvíc v celé Itálii. A čekalo ho parádní představení, protože obě země zvládly generační výměnu, zapracovaly nové šampiony a doufají v lepší zítřky. Favoritem byla domácí ekipa, která přeci jen vykazuje dlouhodobě dobré výsledky, zatímco Nizozemci se pod novým koučem spíš trápí.

Do první šance se hnal Lorenzo Pellegrini, dnes poměrně netradičně na kraji útoku. Stopku mu ale vystavil Aké. Memphis Depay to o pár chvil zkusil sám a namířil si to středem do vápna Itálie, jenže nakonec ho zradilo to, že si míč příliš předkopl. Útočníka Lyonu hledal velmi často Blind a také ho nacházel, italská obrana si s jeho pohybem dlouho neuměla poradit.

Prakticky ze stejné situace se ale v 16. minutě prosadili domácí. Mladý záložník Barella nastartoval motory a vysunul Lorenza Pellegriniho. Mladý Říman si zpracoval míč do běhu a snadno překonal vybíhajícího brankáře Jaspera Cillessena!

O chvíli později hledal Barella také nabíhajícího útočníka Cira Immobileho, jenže nakonec měl k míči blíž Cillessen. Stejný souboj se odehrál také ve 23. minutě a tentokrát Immobile pálil technicky na zadní tyč. Cillessen byl ale připraven a mrštným zákrokem jeho pokus vyrazil. A to bylo stěžení, protože o pouhé dvě minuty později nechali Italové ve vápně až příliš prostoru Depayovi. Jeho ránu sice ještě domácí obrana zablokovala, nicméně pozorný Donny van de Beek už se zblízka nemýlil - 1:1.

Deset minut před koncem první půle se po centru od Blinda pověsil do vzduchu Luuk de Jong, jenže ani tentokrát se netrefil přesně. Na opačné straně to po centru zkoušel Danilo D’Ambrosio, jehož tvrdá rána pravačkou skončila jen na vynikajícím zákroku brankáře Cillessena. Po změně stran se Nizozemci dostali do tlaku a Italové chvíli nevěděli, kterého hráče dřív bránit.

Ani série několika rohů ale hostům nepomáhala ke skórování. Deset minut poté se na hřiště podíval mladý útočník Moise Kean, aby trochu zamíchal s nizozemskou obranou. Místo toho ale míchali hosté. Do velké šance se po Wijnaldumově přihrávce dostal Memphis Depay, ale Gianluigi Donnarumma jeho střelu dokázal s velkou porcí štěstí vyrazit! Vzápětí Oranjes zahráli rohový kop tak špatně, že se Itálie dostala do brejku. Zakončoval jej Immobile, ale trefil pouze dobře připraveného brankáře Cillessena.

Po centru z pravé strany se deset minut před koncem natahoval Manuel Locatelli, jemuž gól hlavičkou sebral zasahující Veltman. To byla poslední akce utkání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Panděvova ofina

Barellka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele