Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 2, 1. kolo
05.09.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Joao Félix se raduje se spoluhráči (© AFP)

Mertens řídil výhru Belgie v Dánsku

Vítězně vstoupili do Ligy národů Belgičané, kteří sehráli bojovné utkání na půdě Dánska. Vyrovnaný průběh poznamenaly dvě situace. Nejprve rohový kop Mertense a úvodní branka Denayera a ve druhém dějství samotný gól neapolského útočníka. Dánové se v domácím prostředí kodaňského Parkenu prosadit nedokázali.

Belgie přivezla do Dánska hvězdný kádr, ve kterém nechyběli ani Romelu Lukaku a Eden Hazard. Strůjcem vítězství byl však někdo jiný. Útočník Neapole Dries Mertens jeden gól dal a na jeden přihrál.

Utkání začalo v poklidném tempu a proto bylo poměrně překvapivé, že se už v 9. minutě poprvé měnilo skóre. Carrasco nejprve rozezvonil břevno a chvíli na to rozehrál rohový kop ostrým centrem do šestnáctky Mertens a tam si ke přední tyči seběhl Jason Denayer, který překonal brankáře Schmeichela. Dánové po inkasované brance převzali aktivitu a poprvé šel do akce i Mignolet, když vytáhl střelu Eriksena. Bohužel z větších příležitostí to bylo v prvním poločase všechno. Oba celky hrály hodně bojovně a bylo vidět, že vzájemný duel má svojí prestiž.

Prakticky stejný obraz hry byl k vidění i po změně stran. Nechyběla bojovnost a nasazení, po hříchu ale chyběly gólové akce. Až v 77. minutě vstřelila Belgie druhý a rozhodující gól. Sudí nejprve neodpískal evidentní faul na Lukakua, ale to hosty nemuselo mrzet, protože akci dohrál úspěšnou dorážkou Dries Mertens. Byl to nakonec neapolský štírek, který měl prsty v obou brankách a tedy lví podíl na vítězství svého týmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele