Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 2, 2. kolo
08.09.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Jordan Pickford (© AFP)

Anglie v Dánsku neuspěla a přiváží bezbrankovou remízu

Ačkoliv šancí na branku by se pár v duelu mezi Dánskem a Anglií našlo, svítilo na tabuli po devadesáti minutách skóre 0:0. A to zejména kvůli tomu, že svých možností nevyužil na jedné straně Dolberg a na druhé Kane.

Na první gólovou příležitost se muselo počkat do devatenácté minuty. To si Dolberg po zdařilé individuální akci navedl míč na pravačku a ranou z rohu vápna jen o pár centimetrů přestřelil. Nadále aktivním Dánům chyběl kousek k radosti i po půlhodině hry, to se odraženého balónu ujal Braithwaite, jenž si jej zpracoval a přízemní ranou vystřelil těsně vedle tyče.

Ještě před pauzou měl svou druhou příležitost ke skórování Dolberg. Ten se dostal k zakončení po Eriksonově pasu, a i když tentokráte mířil mezi tři tyče, zabránil gólu připravený Pickford.

Druhá půle se nesla ve velmi pozvolném duchu a vzrušení přišlo až v devětašedesáté minutě. To totiž přišla první šance ostrovního celku, jmenovitě se v ní ocitl Harry Kane, jehož hlavičce moc nechybělo. Úplně největší možnost ke skórování v celém utkání se pak zrodila ve třetí minutě nastaveného času. Kane si poradil se Schmeichelem a uklízel balón do zdánlivě odkryté brány, kam ale přispěchal Jørgensen a zabránil pohromě.

Pro oba týmy jde o první remízu v novém ročníku Ligy národů. Angličané nyní ze druhé pozice ztrácí dva body na první Belgii, Dánové byli zatím oceněni jen za tento nerozhodný výsledek a jsou o bod před posledním Islandem.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po včerejšku je jasné, že Anglie se Southgatem úspěch neudělá, postavit zálohu Phillips - Dier - Rice může jenom úplný debil. Chápal bych to kdyby Southgate neměl na výběr, ale na lavičce měl Grealishe a ještě i Mounta. Záloha Grealish - Rice - Mount a Dánsko by si ani neškrtlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele