Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 3, 3. kolo
11.10.2020 18:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Andrej Kramarić (© AFP)

Švédsko zůstává bez bodu, v Lize národů podlehlo i Chorvatsku

Chorvatsko získalo velmi důležité vítězství v souboji se Švédskem a poprvé v novém ročníku Ligy národů bodovalo, zatímco jeho soupeř naopak na svůj první výsledkový úspěch bude muset počkat minimálně do dalšího zápasu. Ve třetí skupině výkonnostní Ligy A se tak domácí pošoupli na třetí místo, neboť před tímto střetnutím disponovali horším skóre.

Oba celky doposud narazily na Portugalsko a Francii a ani v jednom případě se jim nepodařilo alespoň remizovat. I proto byl pro ně nynější mač vážně velmi klíčovým artiklem. Domácí nejprve dostal do vedení v první půli Nikola Vlašič, vyrovnat se pak podařilo Marcusovi Bergovi, každopádně poslední slovo si vzal chorvatský náhradník Andrej Kramarič.

Hosté museli být velmi rádi, že v 10. minutě pro ně nakonec dopadla situace, jak dopadla. Do brány se podařilo míč dopravit Brekalovi, protože se však jeho spoluhráč Vlašič nacházel předtím v ofsajdu, nemohl být gól uznán. V 18. minutě se brankáře Olsena snažil překonat svou levačkou Modrič, avšak švédský muž v rukavicích si zapsal onen povedený zákrok.

Seveřané vyprodukovali svůj první pokus napřímo mezi tři tyče poprvé ve 25. minutě, konkrétně zásluhou Kulusevskiho, ovšem Livakovič, hájící prostor domácí brány, míč stačil zkrotit. O pár chvil později se pokoušel Vlašič změnit bezgólový stav, na Olsena hodlal vyzrát svou levou nohou, nicméně ani po jeho počínání se utkání směrem kupředu nijak nepohnulo.

Až ve 31. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků tohoto duelu. Perišič unikl podél levé strany, adresoval balón do šestnáctky, kde ho Brekalo chytře zpracoval pro z druhé vlny nabíhajícího si Vlašiče, a ten pohotově zacílil do dolního rohu brány. Zkraje druhého dějství se Chorvaté snažili náskok navýšit, jenže Brekala v 53. minutě vychytal perfektně Olsen.

V 58. minutě se ozvali po delší dobře rovněž Švédové, Forsberg z přímého kopu zamířil do potřebných míst, nakonec ale Livakovič využil své schopnosti pro likvidaci této šance. V 66. minutě se již hosté přece dočkali své odměny. Lustig vyzrál na ofsajdovou past, přistrčil merunu Forsbergovi, ten jí ještě posunul na Berga, jenž poté bez větších problémů skóroval.

Takový rezultát by pro Švédsko rozhodně nebyl žádnou velkou ztrátou, remíza by mu dodala před listopadovou odvetou výhodu lepších vzájemných zápasů, jenže v 84. minutě jeho sok strhnul výhru na svou stranu. Stoper Jansson trestuhodně podběhl míč, kterého se tak zmocnil Perišič, a po jeho přihrávce pak Kramarič z vyložené pozice nezaváhal v koncovce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele