Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 2, 3. kolo
11.10.2020 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Marcus Rashford (© AFP)

Anglie doma otočila utkání s Belgií

V první půli se vpřed víc tlačili Belgičané a díky penaltě Lukakua se dokonce dostali do vedení. Jenže z další penalty srovnal ještě do poločasu Rashford a po změně stran se se štěstím prosadil také mladík Mount.

Bitva gigantů. Na málokterý duel dvou reprezentací to v dnešní době platí tak dokonale jako na Angličany s Belgií. Tradiční fotbalový velikán stále nezapomněl na poslední duel s Belgií, který je doposud vnímán velmi negativně a smolně. Albion dnes ve Wembley cítil šanci odvděčit se Rudým ďáblům s plnou parádou a trenér Southgate k tomu využil hráčů jako Rashford, Rice, Mount, Maguire nebo Henderson, jenž navlékl kapitánskou pásku.

Belgičané zase chtěli ukázat, že poslední vítězství nad Albionem nebylo ničím výjimečným a že to můžou kdykoli na požádání zopakovat. Sílu současné Belgie demonstrovala jména jako Meunier, De Bruyne, Carrasco nebo samozřejmě bijec Lukaku. Hosté věděli, že jim velké nebezpečí hrozí zejména od dvojice Rashford a Calvert-Lewin, takže si na ni zvlášť ve vzdušných soubojích dávali velký pozor.

První náznak šance předvedli Belgičané v 10. minutě, když obránce Castagne našel krásným pasem Romela Lukakua, který v záklonu dokázal aspoň zakončit. O pouhou minutu později sice Belgičané dali branku, jenže pro ofsajd Meuniera ji sudí Stieler nemohl uznat. Hned vzápětí už ale opět pískal gól. V 15. minutě se totiž Lukaku dobře natlačil do souboje s Dierem a ve vápně jím byl faulován. Nařízenou penaltu sebevědomě proměnil právě kanonýr Interu, když si Pickford vybral špatnou stranu - 1:0.

A Belgie dál pokračovala v ofenzivním fotbalu. Kevin De Bruyne využil špatné zpětné přihrávky Rashforda. Míč si navedl na hranici šestnáctky, odkud vystřelil levou nohou. Brankář Pickford nicméně jeho ránu viděl dostatečně dopředu a proto ji s klidem lapil.

Tím dost pomohl svému týmu, který i díky tomu dokázal vyrovnat. A stejným způsobem, jakým se hosté dostali do vedení. Thomas Meunier v pokutovém území stáhl pronikajícího Hendersona, takže sudí Stieler neměl na výběr. Tentokrát se ve výsostném území Antonia Panenky objevil Marcus Rashford a ani on se nemýlil - Mignolet si rovněž vybral nesprávnou stranu.

Ještě do konce poločasu mohl zvrátit utkání ve prospěch Belgie útočník Carrasco, který využil parádní patičky od Lukakua. Jenže z dobré pozice mířil jen mimo bránu! Do druhé půle vešli lépe Angličané. Calvert-Lewin se pokusil zakončit rychlou spolupráci s Rashfordem, jenže placírkou přestřelil. Útoční Evertonu posléze přestřelil ve snaze hlavičkou umístit do sítě pas od Trippiera.

Belgičané ve druhé půli rozhodně nepůsobili tak živě a nebezpečně jako v prvním poločase. A Angličané jejich mírnou pasivitu dokonale využili. V 65. minutě se jim totiž povedlo otočit utkání ve svůj prospěch! Centr od Alexandera-Arnolda se dostal na hranici vápna k Masonu Mountovi, který si míč snadno zpracoval. Pak udělal krok stranou a vypálil na zadní tyč. Jeho rána by do brány zřejmě nešla, jenže výrazná teč obránce Alderweirelda balon nakonec do sítě přeci jen dostala!

Belgie byla ale opět na tahu. A znovu u toho byl nebezpečný De Bruyne. Záložník Citizens totiž načasoval další krásnou nahrávku do vápna, kam si naběhl Yannick Carrasco. Sám před brankářem Pickfordem ale poslal míč mimo!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele