Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 2, 5. kolo
17.11.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Torku Arena, Konya

Reportáž

Turecko - Švédsko 0:1

Švédové poprvé po sedmnácti letech porazili Turky a udrželi si šanci na postup do Ligy A, o který se utkají v úterý v přímém souboji s Ruskem. Pro jejich dnešního soupeře naopak porážka 0:1 znamená jistý sestup.

Domácí přitom nezačali zle. Už po 35 sekundách hry zpoza vápna vypálil Ünder, překvapený brankář Olsen však stihl zakročit. To ale bylo na dlouhou dobu, co se šancí týče vše, jako další švédskou bránu ohrozil až obránce Granqvist, který Tosunův centr odrazil jen těsně vedle levé tyče.

První větší příležitost pro Švédy nedobrovolně připravil ve 23. minutě gólman Bolat, kterému vypadl míč po centru Olssona, útočník Berg se však k dorážce do prázdné brány nedostal. O pár minut později poslal na druhé straně Ünder dobrou přihrávkou do šance Malliho, tomu ale zakončení nevyšlo a poslal merunu o několik metrů vedle.

Ve druhé půli Švédové zabrali. Už po pěti minutách mohl po Olssonově centru otevřít skóre Larsson, ani on však hlavou nemířil přesně. Ten samý hráč pak vypálil i z dálky, ovšem se stejným výsledkem.

Zápas tak nakonec rozhodla situace ze 70. minuty, kdy Yokuslu ve švédském vápně poslal k zemi Berga. Následnou penaltu i s trochou štěstí proměnil kapitán Granqvist a svým devátým reprezentačním gólem zajistil svému týmu minimálně udržení v Lize B.

Ve zbytku utkání totiž diváci viděli už jen střelu Helandera, kterou lapil Bolat, následovanou podobnou situaci na druhé straně, kdy Olsen vychytal Ündera. Švédové tak vezou z Turecka výhru 1:0 a stále živí naději na postup do elitní skupiny.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele