Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 4, 2. kolo
11.09.2018 20:45 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Chorvatsko na kolenou, Španělé mu nasázeli šest branek

Tak tohle se jen tak nevidí. Finalista posledního mistrovství světa dnes prožil tragické vystoupení, neboť od Španělska dostal potupných šest branek! Hvězdou utkání se stal především Marco Asensio, jehož výkon zastínil ostatní.

Španělsko bylo před domácím duelem jasným favoritem, třebaže pomyslné nůžky mezi Chorvaty a těmi nejlepšími týmy se po několika nedávných úspěších přestaly rozevírat. Trenér Luis Enrique dal jasně najevo, že nehodlá nic podcenit a že si je velmi dobře vědom síly svého soka. Od úvodu postavil do hry opory jako De Gea, Carvajal, Ramos, Busquets, Asensio nebo Isco.

Chorvatsko chtělo ukázat, že jeho jízda šampionátem v Rusku nebyla náhodou, ale pokračováním dobře prováděné práce. Španěly měli dnes večer potrápit Kovačić, Modrić, Perišić nebo Vrsaljko s Rakitićem. Překvapením bylo nasazení útočníka Santiniho.

Španělé dominovali tak, jak si to trenér Enrique přál. Systém rychlé kombinace slavil úspěch a Chorvatsko ani přes notnou individuální sílu častokrát nestačilo pokrývat soupeřovy hráče. Ve 14. minutě však mohli Chorvati udeřit. Právě Ivan Santini se prodral k zakončení a na jeho pohyb ve vápně nestačil Ramos reagovat. Naštěstí pro domácí ale Santini mířil mimo.

Před dobíhajícím Ivanem Perišićem zasáhl na poslední chvíli Daniel Carvajal, jinak by útočník Interu Milán mohl sám před De Geou zakončovat. Zdálo se, že Chorvati mají jasně navrch. Jenže jen o pár minut a jedno vynucené střídání později se Španělé prosadili. Přesný centr Carvajala z pravé strany dokázal zužitkovat Saúl Ñíguez a hlavou se prosadil - 1:0.

Ve 33. minutě už to bylo o dvě branky. Marco Asensio si všiml špatného postavení brankáře Kaliniće a krásnou ranou z pětadvaceti metrů navýšil rozdíl! V tu chvíli si Chorvati museli připadat jako ve zlém snu, protože aniž se rozkoukali, inkasovali znovu. Tentokrát za to mohla i smůla. Asensio si obhodil protihráče a vypálil do břevna. Od něj se balon odrazil do zad brankáře Kaliniće a byl z toho vlastní gól.

Úděsný první poločas Chorvatů, především jeho konec, nabídl ještě několik náznaků španělské dominance. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Jen čtyři minuty po změně stran vyslal Marco Asensio krásnou nahrávkou do útoku Rodriga Morena, s nímž se žádný Chorvat nestačil vrátit. Snadno pak prostřelil brankáře Kaliniće, který měl dnes hodně smolný večer.

Vypadalo to na jasný debakl Chorvatska a ani jeho herní vyjádření nebylo nijak přesvědčivé. Hráči působili dost odevzdaným dojmem a jako by nevěděli, co mají vlastně hrát. Necelou hodinu trvalo Španělsku, než definitivně rozebrala obranu posledního finalisty MS. Exekutor rohového kopu Asensio poslal míč z levé strany do vápna, kde v poklidu hlavičkoval Sergio Ramos. Ten se v podobných situacích málokdy mýlí - 5:0.

Chorvatsko se ještě trochu snažilo a pokusilo se pokazit brankáři De Geovi příjemný večer. Ivan Santini si všiml, že je brankář Manchesteru United venku z brány a zkoušel jej z dálky překonat, ale moc se mu to nepovedlo.

Zmateně pobíhající obránci Chorvatska by se nejraději viděli už dávno ve sprše, ale Španělsko pořád nemělo dost. Dvacet minut před koncem další krásná kombinace domácích dostala míč ve vápně k Iscovi, který se obratně zbavil dvojice protihráčů a nechytatelnou ranou překonal brankáře Kaliniće - 6:0! V závěru ještě neuspěli aktivně hrající Thiago s Iscem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz na chorvaty je dost dobry

1:2

Reagovat
fabec1222

Reagovat
loki5

Skoro

Reagovat
Kluivert9

Ok

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

ale kurz byl fakt dokonalý

Reagovat
vanGomm

Na Španělsko byl ten kurz ještě lepší Vsadit výhru domácích min.o 2 góly za barák a najednou by bylo skoro 2,5 baráků.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele