Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 3, 3. kolo
11.10.2018 20:45 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Polsko - Portugalsko 2:3

Portugalci nakonec udolali srdnatě bojující Poláky, a to především díky lepšímu prvnímu poločasu. V něm se trefili André Silva a Kamil Glik, jehož vlastní branka velkou měrou přispěla k portugalskému obratu.

Portugalsko chtělo přidat další tři body ke svým prvním, které si "vydělalo" v souboji s Itálií. Proti té sice Poláci vedli, ale ani to jim na výhru nakonec nestačilo. Dnes se před domácím publikem chtěli vyvarovat dalšímu zklamání. Poláci zvolili velmi silnou sestavu se čtyřmi záložníky a dvojicí útočníků, kterou představovali Robert Lewandowski a Krzysztof Piątek.

Ačkoli jsou oba hráči ve velmi dobré formě, byli to Portugalci, kdo se jako první dostával do větších šancí. Tu první spálil Cancelo, který po zemi pálil do míst, kam si seběhl brankář Fabiański. Pravý bek Mario Rui posléze pádil kupředu a jen poslední zásah Bereszyńskiho mu zabránil ve finální nahrávce.

Domácí útočnici se v 11. minutě dostali do přečíslení, ale jejich naděje netrvala moc dlouho. Pomezní sudí totiž správně postřehl ofsajd. V 17. minutě upadl ve vápně Polska Portugalec Cancelo, ale sudí pád mladého beka jako faul neviděl. I když byli Portugalci aktivnějším týmem, jako první se prosadilo Polsko.

V 18. minutě totiž Kurzawa rozehrál parádní rohový kop, který podcenili do jednoho všichni bránící hráči Portugalska. Na zadní tyči číhal nehlídaný útočník Krzysztof Piątek a jeho hlavička mířila přesně - 1:0 pro Poláky.

Ohromnou radost domácích fanoušků však hosté nesdíleli a okamžitě se pustili do práce. A netrvalo dlouho, než se Portugalci rovněž prosadili. João Cancelo oslovil svou přihrávkou Pizziho, který svým přízemním centrem našel volného Andrého Silvu. Mladého hrota nikdo neatakoval a on tak mohl ve 31. minutě srovnat!

A to nebylo všechno. Portugalci rázem ožili a opět jejich ofenzivní manévry působily dostatek problémů polské obraně. Dlouho se však Portugalcům nedařilo najít správný recept na další překonání Fabiańskiho. Až dvě minuty před koncem prvé půle se hosté prosadili. Rúben Neves našel parádním nákopem Silvu, který sice obešel brankáře, jenže do střely mu skočil Kamil Glik. Vlastní branka a vedení Portugalců.

Aby se domácí náhodou nestačili vzpamatovat, krátce po změně se Portugalcům povedlo dát další branku. V 52. minutě uťal naděje domácích Bernardo Silva, který po nahrávce od Carvalha obešel dva protihráče, navedl si míč na střelu a zamířil přesně k tyči!

Ke konci utkání docházely Portugalcům síly a domácí se snažili toho maximálně využít. Jan Bednarek hlavou těsně minul tyč a o pouhou minutu později se domácí znovu prosadili. Kamil Grosicki utekl s balonem po pravé straně a našel dnešního oslavence Jakuba Błaszczykowskiho. Ten se krásně položil do dráhy letu míče a vykřesal alespoň naději.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

čisto remízový zápas...navyše nebude hrať ani CR 7... tipujem tak 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele