Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 3, 5. kolo
17.11.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Itálie - Portugalsko 0:0

Liga národů zná prvního jistého účastníka závěrečné vyřazovací fáze. Bez větších fanfár si v premiérovém ročníku této soutěže zahraje o trofej národní tým Portugalska, který v Itálii uhájil bezbrankovou remízu a před závěrečným duelem s Polskem již má jistotu postupového prvního místa. Italové již mají všechny zápasy odehrány a končí druzí.

Tým kouče Santose si na San Siru poradil i bez hvězdného Cristiana Ronalda a odměnou za udržení čela tabulky mu budiž pořádání finálového miniturnaje, neboť organizace UEFA rozhodla, že právě postupující ze skupiny A3 bude hostitelem duelů s ostatními vítězi skupin z ligy A, což by mělo oficiálně stvrdit prosincové zasedání v Dublinu.

Italové do utkání vstupovali s vědomím, že k udržení naděje na první místo musí úřadující mistry Evropy stůj co stůj porazit. Tým Roberta Manciniho byl po valnou většinu zápasu skutečně aktivnějším mužstvem, jenže ani místy drtivá převaha na míči nakonec na průlom skóre nestačila. Na vině bylo na jednu stranu nepřesné zakončení, neboť z patnácti pokusů mířily mezi tři tyče pouhé tři, na druhou právě dvě přesné rány měly gólové parametry a bylo zapotřebí výtečných zákroků Ruie Patrícia, aby hostům dopomohl k uhájení čistého konta.

Jako první si na brankáři Wolverhamptonu vylámal zuby Lorenzo Insigne, jehož následoval po excelentním pasu Verrattiho Ciro Immobile. První půli pak uzavřela hlavička Leonarda Bonucciho, která ke smůle domácího týmu zapadla těsně vedle.

Ani po změně stran se na předváděné hře obou týmů takřka nic nezměnilo a Chiesův tečovaný pokus po zpětné přihrávce Biraghiho skončil opět jen kousek mimo branku. Přesto se čtvrthodinu před koncem mohlo Portugalcům podařit vytěžit z naprostého minima maximum, když se do odraženého míče na hraně šestnáctky opřel William Carvalho, avšak brankář Donnarumma jeho tvrdou přízemní ránu dokázal s vypětím všech sil vytěsnit mimo tři tyče. Diváci se tak v Miláně branky nedočkali, přičemž výsledek 0:0 hraje do not Portugalsku.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele