Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 1, 2. kolo
09.09.2018 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Francie - Nizozemsko 2:1

Úřadující světoví šampioni Francouzi slaví první výhru v Lize národů. V ostře sledované zápase si na Stade France dokázali poradit s Nizozemskem a po brankách útočníků Kyliana Mbappého a Oliviera Girouda zvítězili 2:1. Jedinou branku Oranjes zařídil Ryan Babel.

Francie na svého soupeře doslova vlétla a Nizozemci klidně mohli inkasovat během úvodních šedesáti sekund. Kylian Mbappé si driblingem udělal prostor ke střele, ale připravený Cillessen výtečně zasáhl. O deset minut později znovu vyzkoušel Cillessenovu pozornost Mbappé a ve 14.minutě se francouzský útočník do třetice dočkal. Blaise Matuidi zleva sklepl balón na malé vápno, kde Mbappé nastavil jen kopačku a trefil odkrytou branku. Tady Cillessen nemohl nic dělat.

Nizozemci se v prvním poločase vůbec nechytali a brankář Áreola byl bez práce. Jediné vzrušení před jeho brankou obstaral Wijnaldum, který se skácel v pokutovém území, avšak prosby k odpískání pokutového kopu vyslyšeny nebyly. Závěr poločasu patřil Francouzům, ale ať už to byl Mbappé nebo Griezmann, k navýšení skóre nedošlo.

Spokojenější mohl být o přestávce Didier Deschamps, jehož tým hru ovládal, ovšem vedl "jen" 1:0. Dalo se očekávat, že Oranjes zvýší aktivitu a přeci jenom budou před Áreolou nebezpečnější, což se potvrdilo. Rozhýbat defenzivu domácích zkoušel Depay a v 66.minutě byl blízko vyrovnání Wijnaldum! Před Áreolou byl úplně sám, ale balón poslal vedle tyče. Ze strany Nizozemců to bylo první varování, ze kterého si Francie ponaučení nevzala. Krásnou a rychlou akci na jeden dotek zakončil neomylně z malého vápna Ryan Babel. Vzápětí mohli Nizozemci dokonce vést, ale Depay po chybě Francouzů střílel vedle.

Vše nakonec bylo jinak. V 75.minutě přilétl na malé vápno centr z levé strany a Olivier Giroud vrátil vedení na stranu mistrů světa. Nizozemsko mělo zhruba dvacet minut na vyrovnání a během tohoto času si dokázalo vytvořit velkou příležitost. Blindovu nebezpečnou ránu vyškrábl Áreola. Sudí ještě nabídl hostům pětiminutový nastavený čas, ale během něho se už nic zásadního nestalo. Francie zdolala Nizozemsko 2:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele