Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 2, 1. kolo
08.09.2018 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Finsko - Maďarsko 1:0

V předchozím kvalifikačním cyklu na EURO 2016 Finové s Maďarskem dvakrát prohráli o branku, tentokráte však před vlastními fanoušky oplatili svému soupeři obě porážky úplně stejnou měrou a do Ligy národů vstoupili správnou nohou. Premiéra novému hostujícímu trenérovi Marcovi Rossimu naopak nevyšla dle vlastních představ.

Rozhodující moment celého utkání přišel na řadu už v 7. minutě. Schüller poslal ze středu pole dlouhou průnikovou přihrávku na pravou stranu na naplno rozeběhnutého Pukkiho, ten unikl za obranu, prošel do šestnáctky, a odtud levačkou po zemi podél vyběhnuvšího brankáře Gulácsiho zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Jinak první poločas dalších tolik zajímavých okamžiků nenabídl. Maďarsko bylo poměrně hodně zaskočené brzkou inkasovanou brankou a k jakési šanci se poprvé propracovalo až ve 23. minutě, kdy dlouhé autové vhazování prodloužil Kleinheisler za sebe hlavou na Sallaie, jenž pálil z voleje v nelehké pozici a balón nasměroval jen na tribuny.

Už o dost nebezpečněji vypadala na hostující straně akce ze 44. minuty. Poté, co se finské obraně nepodařilo dostat míč do bezpečí, se ho ujal na hranici vápna Kovács, který uvolnil napravo volného Stiebera, ten vypálil po zemi z první, nicméně jeho střela skončila pouze na boční síti. Ani ve druhém dějství pak Maďarsko na toužebnou vyrovnávací trefu nedosáhlo.

Finsko, stejně jako na začátku první pětačtyřicetiminutovky, dobře zvládlo i úvodní chvíle dějství druhého, Soiri ve 48. minutě vyzkoušel svou pravačku, jeho slušné zakončení však minulo kýžený a chtěný prostor. V 56. minutě si vytvořili obrovskou příležitost Maďaři, jenže úplně volný Szalai selhal a vystřelil pouze do gólmana Hradeckého.

Domácí následně mohli hned ze tří možností rozhodnout o svém vítězství, jenže Toivio z přímého kopu orazítkoval pouze břevno, o pár chvil později zasáhl po standardce Loda pozorný Gulácsi a v 79. minutě odmítl skórovat podruhé v zápase Pukki, který trefil tyčku. Hosté znovu zahrozili až v 82. minutě, Langova hlavička ale nebyla účinná.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele