Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 2, 3. kolo
12.10.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Lukaku rozhodl zápas se Švýcarskem a poslal Belgii na první místo

Belgie zvládla důležitý souboj se Švýcarskem a dostala se do čela skupiny 2. Domácí v zápase dvakrát vedli, a to vždy díky trefám Lukakua, přičemž jeho druhý zásah se nakonec ukázal být vítězným.

Rudí ďáblové vstoupili do soutěže přesvědčivou výhrou nad Islandem, a tak trenér Martínez udělal jen jednu vynucenou změnu v sestavě, když zraněného obránce Vertonghena nahradil Vermaelen. Také reprezentanti z alpské země si na úvod Ligy národů s chutí zastříleli proti ostrovnímu soupeři. K dalšímu zisku tří bodů měla pomoct též trojice hráčů Lang, Schär a Freuler, která proti Islandu nefigurovala v základu.

Belgičané ovšem nechtěli nic takového připustit a již po deseti minutách je mohl do vedení poslat Carrasco, jenže po Meunierově centru na zadní tyč hlavičkoval těsně vedle brány protivníka. Za dalších deset minut se poprvé vážněji ukázala hvězda domácích Hazard, jenž při průniku švýcarskou obranou posunul míč na Tielemanse, jehož rána prosvištěla jen kolem tyče. Ve 25. minutě se vytáhl také brankář hostů Sommer, který vyrazil střelu Carrasca, jenž předtím zakombinoval na levé straně s chutí hrajícím Hazardem.

Borci ze země helvétského kříže tahali po většinu první půle za kratší konec, ovšem ve 28. minutě se mohli dostat do vedení. Shariqimu však míč ve velké šanci na poslední chvíli vypíchl Alderweireld. První branka utkání padla třináct minut po změně stran. Akci Rudých ďáblů začal Hazard, následně se balón dostal přes Mertense a Meuniera k volnému Lukakuovi, jenž míč procedil pod padajícím Sommerem.

Švýcaři toužili po vyrovnání tři minuty po úvodním přesném zásahu. Po rychlém protiútoku se k zakončení uvolnil Zuber, avšak jeho pumelici vyrazil gólman domácích Courtois. V 64. minutě se činil též Sommer na druhé straně, když se blýskl skvělým reflexem proti Mertensovi. Hosté srovnali skóre ze standardní situace v 76. minutě. Shaqiriho přetažený centr vrátil Elvedi před bránu ke střídajícímu Gavranovićovi, jenž neměl problém uklidit míč do prázdné brány.

Belgie si vedení chtěla vzít zpět na svou stranu devět minut před koncem, kdy si na Mertensův rohový kop naskočil Kompany, ale těsně minul Sommerovu svatyni. Ještě větší šanci měl za minutu Lukaku, který po přihrávce Chadliho z levé strany dokázal z malého vápna přestřelit bránu. Za dvě minuty však Lukaku napravil své zaváhání, když si po Hazardově kolmici vyměnil míč s Mertensem, zblízka neměl problém překonat Sommera a tím pádem vrátit Rudým ďáblům jednobrankový náskok.

Těsně před nastavením ještě vypálil z dálky Shaqiri, Courtouis neudržel balón a dostal se do souboje s dotírajícím Gavranovićem, jenž upadl. Španělský sudí však i přes protesty Švýcarů neodpískal penaltu. Tři body tak nakonec přece jen zůstaly v Bruselu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele