Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 3, 1. kolo
07.09.2018 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Kosovo 0:0

Očekávaně vyrovnaný duel mezi Ázerbájdžánem a Kosovem nakonec skončil asi spravedlivou remízou. Mnoho vyložených šancí tohle utkání nenabídlo, a i když domácí většině statistik vládli, především pak držení míče či počtu vyprodukovaných střel, ve finále si nedokázali vytvořit takový tlak, aby jím svého soupeře kriticky zmáčkli.

Kosovu se tak podařilo utnout šňůru devíti porážek v řadě napříč soutěžními kláními, zároveň si udrželo neporazitelnost v rámci roku 2018, v němž v předchozích třech přátelských utkáních hned třikrát vyhrálo. Trenér Gurban Gurbanov zažil na ázerbájdžánské lavičce svou premiéru v ostrém zápase, doufal však v určitě lepší výsledek.

Přece jenom o něco aktivnějším týmem byli domácí, ti se však vůbec poprvé střelecky osmělili až po dvaceti minutách hry, konkrétně se jednalo o Madatova, ten ovšem kýžený a chtěný prostor minul, a stejně dopadl rovněž jeho spoluhráč Medveděv. Na druhé straně v závěru půle hlavičkoval Muriqi, ovšem ani on nemířil přesně.

Druhý poločas byl určitě zajímavější než ten první. Ve 49. minutě byl gólu opravdu hodně blízko Richard Almeida po rohovém kopu Garajeva, ovšem zase míč o kousek minul prostor mezi třemi tyčemi. O dvě minuty později Richard Almeida rozehrál kop z rohu tak, že hlavičkoval Šejdajev, pořád však kosovský brankář Ujkani nemusel napřímo zasahovat.

Zhruba dvacet minut před koncem se Ázerbájdžán dožadoval nařízení pokutového kopu, ve vápně totiž zahrál rukou při zpracovávání míče Paqarada, sudí Nilsen ale na bílý puntík neukázal. V 75. minutě naopak mohlo udeřit Kosovo. Rashica našel svým centrem hlavičku Muriqiho, nicméně jeho pokus skončil jen nad ázerbájdžánskou brankou.

Závěrečná desetiminutovka pak patřila domácím. Ujkani si právě během ní připsal na své konto své jediné dva zákroky, a to po hlavičkových zakončeních Alijeva ze 79. minuty a Gusejnova z 82. minuty. Zvrátit bezbrankový stav se ještě snažili zvrátit Pašajev spolu s Nazarovem, avšak jejich střely zkrátka neměly potřebné parametry.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele