12. kolo
04.11.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

U míče Lamine Yamal (© AFP)

Real Sociedad kolotoč šancí ke gólu nedovedl. Malátná Barca se zmátořila až v nastavení

Barcelona předvedla ve 12. kole LaLigy nevýrazný výkon, přesto nakonec zvítězila na hřišti Realu Sociedad 1:0. Pro Katalánce se přitom utkání mohlo vyvíjet mnohem hůře, kdyby baskický celek po svém dominantním nástupu proměnil jednu z mnoha vyložených příležitostí. Ve druhém poločase se již oba týmy dokázaly vzájemně hlídat, o to větším překvapením proto byla přesná trefa Ronalda Araúja ze samotného závěru. Blaugranas tak napravili zaváhání z minulého víkendu a v tabulce se opět zařadili o bod za Real Madrid.

Barcelona v letošní sezoně odehrála již 14 soutěžních utkání, porážku však poznala až v tom posledním, když v El Clásiku nestačila na Real Madrid, se kterým padla 1:2. Aktuální rozpoložení si tak chtěla zlepšit vítězstvím v San Sebastiánu. Tam ji ovšem nečekal vůbec jednoduchý úkol. Sociedad totiž od startu ročníku prohrál jen dvakrát a v tabulce byl v těsném závěsu právě za Blaugranas.

A mužstvo ze San Sebastiánu začalo ukazovat svou sílu už od úvodních vteřin. Po půl minutě si připsal nebezpečnou střelu zpoza obrany Ander Barrenetxea, Marc-André ter Stegen však dobře zasáhl proti ráně na bližší tyč. Vzápětí se po laxní přihrávce na brankáře chopil míče Mikel Oyarzabal, i proti jeho osamocenému pokusu se vytáhl gólman ter Stegen. Z následného rohu potom nebezpečně hlavičkoval Mikel Merino, mířil ale těsně vedle vzdálenější tyče. Po čtvrthodině hry musel hosty znovu zachraňovat 31letý Němec, tentokrát proti střele Takefusy Kuba z ostrého úhlu. Ve 33. minutě naopak po jeho nepřesvědčivém zákroku na poslední chvíli odklízel míč do bezpečí Jules Koundé, který bránil dorážejícího Martína Zubimendiho.

Množství šancí opadlo po změně stran. Barcelona sice hru vyrovnala, avšak gólové příležitosti si stále netvořila. To se však s přibývajícími minutami změnilo a San Sebastián začal znovu na svého soupeře tlačit. Překvapivou ranou z velké vzdálenosti se blýskl Barrenetxea, ter Stegen ale opět dobře zakročil. První vážnější možnost ohrozit branku Basků měl z přímého kopu Raphinha, avšak pálil nad břevno. V nastaveném čase na něj potom navázali Araújo a Gavi, proti oběma střeleckým pokusům ovšem fantasticky zasáhl Álex Remiro. Nestačil ale už na hlavičku prvně jmenovaného ze čtvrté minuty nastavení, když si těsně pohlídal ofsajd a přesným zakončením pohřbil naděje baskického týmu.

Real Sociedad tak Barcelonu nakonec nezaskočil a doma padl. V následujícím kole se 11. listopadu střetne s Almeríí, Blaugranas změří o den později síly s Deportivem Alavés.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele