6. kolo
18.09.2022 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Brais Mendez a Mikel Merino (© AFP)

Real Sociedad dvěma góly z první půle sestřelil Espanyol

Real Sociedad dokázal na domácí půdě porazit katalánskou návštěvu a připsal si do tabulky důležité tři body. V jeho barvách se o to postaralo duo Sørloth - Méndez, z něhož se pomalu velký tahoun ofenzivy. Espanyol dokázal jen na chvíli srovnat díky trefě Expósita.

Úvodní minuty se nesly v překvapivě klidném tempu, ani jeden tým se vyloženě nehnal do šance a spíš jsme sledovali poctivou a pomalou rozehrávku. Jako první mírně zahrozili domácí, konkrétně šikovný záložník Takefusa Kubo, jehož centr se trochu překvapivě snášel pod břevno. Nakonec ale zamířil na horní síť.

Po uplynutí čtvrthodiny ale utkání nabralo slušný spád. V 17. minutě se poprvé měnilo skóre a jásali domácí fandové. Radost jim udělala rychlá akce Takefusy Kuba, který dohnal míč ve vápně a nechal se brankářem Fernándezem faulovat. Sudí ale citlivě nechal ve hře pokračovat a zkušený kanonýr Alexandr Sørloth už neměl problém doklepnout míč do sítě - 1:0.

Radost ale domácím moc dlouho nevydržela. Po necelých dvou minutách totiž hosté bleskově srovnali. Sergi Darder poslal míč z pravé strany před vápno a Eduardo Expósito zpoza vápna ranou z voleje srovnal! O pár minut později se do vzduchu pověsil opět Sørloth, jenže na Fernándeze tentokrát nevyzrál.

Povedlo se to až ve 29. minutě Braisovi Méndezovi, který dostal od Merina skvělý pas do vápna a prakticky sám před gólmanem už neměl potíže rozhodnout. I po změně stran se domácí aktivněji snažili dát další branku, jenže Espanyol pevně bránil. Paradoxně se jim málem povedlo srovnat. V 91. minutě pálil Martin Braithwaite, jenže jeho ránu dokázal Remiro vyrazit na roh!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele