5. kolo
11.09.2022 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Getafe (© AFP)

Getafe díky perfektnímu Ünalovi porazilo La Real

Getafe se dočkalo tří bodů v domácím prostředí proti Realu Sociedad a děkuje za ně především tureckému útočníkovi Enesi Ünalovi. Ten se pod vítězství podepsal jedním gólem a jednou asistencí.

Getafe má první tři body v ligovém ročníku! Dočkalo se v pátém kole a nervy to mohly být mnohem menší. Getafe začalo aktivně hned od úvodu a brzy mohlo jít do vedení. Ve 13. minutě totiž Kubo fauloval dost nešikovně ve vápně soupeře a sudí pískal penaltu. K ní se postavil další někdejší hráč Realu Madrid Borja Mayoral, jenže brankář Remiro skákal na správnou stranu a míč chytil!

Problémem se pro La Real stala 35. minuta, v níž se zranil hlavní ofenzivní tahoun Sadiq. Ale to pořád nebyla ta nejhorší zpráva první půle. V páté nastavené minutě kopalo Getafe standardní situaci a Enes Ünal předvedl absolutní krásu. Míč napálil technicky přesně pod víko a Romero ho už nedokázal vyrazit.

A s La Realem to bylo stále horší a horší. Po pouhých třech minutách druhé půle vzaly všechny plány hostí za své, když Enes Ünal vymyslel krásný pas do vápna a pohotový Carles Aleñá střelou do středu brány zvýšil. To se nakonec ukázalo jako klíčové, protože jen o dvě minuty později dokázali hosté snížit. Mohamed Ali Cho našel krásným pasem na zadní tyči nepokrytého Braise Mendeze a ten se prosadil. V samém závěru ještě Ünal trefil tyč a Munirův gól nebyl pro ofsajd uznán.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele