35. kolo
20.05.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Alexander Sörloth střílí druhou branku utkání (© AFP)

Real Sociedad zvítězil na Camp Nou a klepe na brány Ligy mistrů

Baskický Real Sociedad to dokázal a po dlouhých dvaatřiceti letech dobyl Camp Nou. Už jisté šampiony skolil dvěma zásahy a pojistil si klíčové čtvrté místo. Barcelona se střelecky prosadila jen jednou, zásahy Merina a Sörlotha mírnil Lewandowski.

Určitě jde o velké překvapení, vždyť La Real nedokázal od roku 1991 na Camp Nou vyhrát. Tentokrát měl všechny předpoklady toto dlouhé čekání ukončit, protože v lize se mu daří. A Barcelona, opájená čerstvým titulem, prostě a jednoduše nemusela.

Motivace tak byla na straně Basků a Katalánci to pocítili už v 5. minutě. Sörloth obral o balón Koundého a po jeho přihrávce procedil kulatý nesmysl mezi ter Stegenovi nohy Mikel Merino. Lepší začátek si Real Sociedad zkrátka nemohl přát. Barcelona posléze zvýšila aktivitu a Remiro byl v jednom ohni. Ustál jak hlavičku Dembélého, tak i střelu Kessiého. Na druhé straně Baskové zůstávali nebezpeční a po další přihrávce Sörlotha zakončoval neúspěšně těsně před brankářem Cho.

Barcelona šla do šaten za nepříznivého stavu, Xavi přitom přichystal o přestávce jedno střídání. Hra domácích se však poněkud zasekla a La Real se celkem v poklidu bránil. V 66. minutě bylo zase horko před ter Stegenem, když po centru na vzdálenější tyč hlavičkoval vedle Sörloth.

Skvěle hrající Sörloth se dočkal v 72. minutě. Obrana Katalánců nezvládla rychlý kontr soupeře a Alexander Sörloth precizní koncovkou zvýšil na 2:0. Definitivní jistotu pak mohl dát hostům Kubo či Rico. V prvním případě zablokoval střelu obránce Christensen, ve druhém brankář ter Stegen.

Už to nevypadalo, že by se domácí zvedli, jenže v 90. minutě přeci jenom došlo na dramatizaci. Torresovi se podařilo odcentroval a Robert Lewandowski nekompromisní hlavičkou snížil. Sudí Alberola ještě nastavil pro Basky dlouhých šest minut, avšak svěřenci trenéra Alguacila vedení nepustili.

Poprvé od roku 1991 hosté zvítězili na slavném Camp Nou. Výhra má v tuto chvíli cenu zlata, protože tři kola před koncem drží Real Sociedad i nadále čtvrté místo o pět bodů před Villarrealem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele