18. kolo
21.01.2023 18:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Atlético rozhodlo o vítězství již v prvním poločase

Třetí zápas sobotního programu LaLigy s sebou přinesl střetnutí Atlética Madrid, které na Estadio Metropolitano hostilo Valladolid. Favorit nenechal nic náhodě a už v osmnácté minutě vedl díky trefě Moraty. O pět minut později zvýšil Griezmann a gólový účet "Atletů" pečetil v osmadvacáté minutě Hermoso.

Domácí vlétli do zápasu s obrovskou vervou a už po třech minutách se mohli ujmout vedení. Po pravé straně se do pokutového území prosmýkl Correa a předložil míč do skvělé pozice Moratovi. Ten však nabízenou šancí pohrdnul a branku minul.

O čtvrt hodiny se už ale španělský forvard, který v létě přestoupil z Juventusu, mohl radovat. Do šance jej vyslal tentokrát nádhernou patičkou z prvního doteku Griezmann a Morata si poradil s naprostou lehkostí. El Yamiqa zaseknutím posadil na zem a zakončením na přední tyč otevřel skóre.

Colchoneros tlačili dál a už o pár minut později svůj náskok navýšili. Po pravé straně postupoval Molina, který krásně našel před brankou nikým nehlídaného Antoina Griezmanna, jenž z bezprostřední blízkosti neměl problém překonat brankáře Masipa.

Ve dvacáté osmé minutě pak byl gólman Valladolidu nucen kapitulovat potřetí. Agilní Griezmann rozehrál standardní situaci a nadýchaným centrem dokázal přesně najít nohu Maria Hermosa, který nadvakrát překonal Masipa. Celá situace se pak ještě přezkoumávala na videu, ale nakonec bylo shledáno, že španělský stoper se v době přihrávky nenacházel v postavení mimo hru.

Pasivní Pucelanos se nedostali k žádnému většímu ohrožení branky, naopak Madridští byli v sedmašedesáté minutě jen milimetry od navýšení vedení. Obrovskou smůlu měl Correa, který svým zakončením trefil nejprve pravou tyč, od níž se míč následně odrazil do levé a nakonec mimo bránu.

To ale "Indiány" příliš mrzet nemuselo, utkání s Valladolidem opanovali a připsali si první výhru v lize v novém roce, naopak Pachetovým svěřencům zbyly po nepovedeném zápase oči pro pláč. Jejich série bez výhry v lize se navíc protáhla už na osm zápasů.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:0

Reagovat
xaus

Depay?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele