37. kolo
28.05.2023 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Nahuel Molina (© AFP)

Atlético doma o gól porazilo neškodný Real Sociedad

Real Sociedad v Madridu neuspěl a na domácí Atlético těsně nestačil. O výhře domácího mužstva rozhodly trefy Griezmanna s Molinou.

Real Sociedad jel do Madridu s jasnou vizí a plánem - potřeboval ve zbytku sezony uhrát aspoň bod, kterým by si pojistil čtvrtou příčku a s tím spojenou kvalifikaci do Ligy mistrů. A baskický celek si věřil, protože už v sedmi minulých duelech neprohrál. Jenže Atlético má taky o co hrát, protože v případě dnešní výhry by skončilo nejhůř na třetím místě a ve hře navíc byl i posun na příčku druhou.

Colchoneros si ale museli dávat dobrý pozor, protože Real Sociedad hrozil. Možná ne úplně často, ale když už se svěřenci trenéra Imanola Alguacila rozhodli k nějakému ataku, zavánělo to vždycky nebezpečím. Jako třeba v sedmé minutě, kdy se tlačili dopředu díky schopnostem talentovaného Mikela Oyarzabala. Ten ale nakonec v dobré pozici mířil jen vedle tyče.

Brankáře Remira na opačné straně pokoušel Antoine Griezmann, ale na střelu francouzského útočníka měl Remiro dobrý výhled i dostatek času. Pak se delší dobu nic nedělo a viděli jsme spíš hodně nepřesností. Nutno dodat, že obě defenzivy dnes pracovaly skvěle a nepouštěly soupeře do větších šancí. A platilo to až do 37. minuty. V ní se Rodrigovi De Paulovi podařilo najít na kraji vápna Griezmanna a francouzský střelec krásně zamířil po zemi na vzdálenější tyč - 1:0 pro Atlético.

Ani po změně stran se Atlético nehodlalo schovávat a samo vyrukovalo s několika nebezpečnými pokusy. Například Sergio Reguilón se tři minuty po otočení stran odhodlal k dalekonosnému pokusu a měl tu smůlu, že brankář Remiro byl včas na místě. Oba trenéři postupem času prostřídali a především hosté museli směrem dopředu přidat.

Jenže se stal pravý opak - v 73. minutě už Atlético vedlo o dvě branky. Antoine Griezmann tentokrát místo střely hledal volnějšího spoluhráče, kterým se stal nabíhající Nahuel Molina. Mladý bek zakončil rychlý brejk domácích přesnou střelou a gól číslo dva byl na světě. Nebyl ale poslední. Minutu před koncem totiž snížil na rozdíl jediné trefy zkušený střelec Alexander Sørloth krásnou ranou ze střední vzdálenosti.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele