11. kolo
27.10.2021 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Falcao (© AFP)

Rayo zdolalo po 18 letech slavnou Barcelonu, hrdinou se stal Falcao

Po dlouhých osmnácti letech dokázalo Rayo porazit Barcelonu a stačila mu na to jediná branka kolumbijského snajpra Radamela Falcaa. Barcelona tak pokračuje ve špatných výsledcích a po porážce v El Clásicu opakovaně zklamala své fanoušky.

V Madridu budou mít večer co slavit. O víkendu porazil Barcelonu odvěký rival Real Madrid, teď jí přichystal nepříjemnou porážku malý klub z hlavního města - Rayo Vallecano.

Sestava, kterou Ronald Koeman zvolil, nebyla nijak překvapivá. Barcelona i přes poslední nezdar zůstávala velkým favoritem a v tomto utkání měla získat tři body. Jenomže to se nestalo. Po čtvrthodině si zkoušel vymodlit pokutový kop Sergio Agüero, který si v El Clásicu připsal svojí premiérovou trefu za Blaugranas, ale sudí Mateu mu to "nezbaštil". Ve 30. minutě dostal až příliš mnoho prostoru se rozeběhnout Radamel Falcao, zkušeně si zasekl Piquého a balón uklidil do branky přesnou střelou k tyči. Barcelona měla problém, avšak do poločasu měla možnost vyrovnat. Po přihrávce Depaye výrazně přestřelil Dest.

Už na začátku druhého poločasu neuspěl v dobré možnosti ani Nico González a Barcelona na Vallecanu stále prohrávala. A stav 1:0 platil i po dvacet minut před koncem poté, co sudí odpískal pokutový kop za faul na Depaye. Sám postižený ale Dimitrievskiho nepřekonal a ještě více podtrhl bídu katalánského obra.

Ani v závěru nebyla Barcelona schopná vyrovnat a to sudí nastavil dlouhých sedm minut! Agüero rozvlnil pouze boční síť a o chvíli později už Mateu zápas definitivně ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
celeb

7-8 absencii v nasom uzkom polodorasteneckom kadri.

Otazne, ci Aguero zvladne plnu minutaz, Demir si dnes asi pripise dalsie minuty, zatial neoslnil, ale niekedy treba zacat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele