3. kolo
29.08.2021 17:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Barcelona doma těsně porazila Getafe. Stačil jí k tomu poločas

Barcelona si nakonec poradila s Getafe a stačil jí k tomu jeden poločas. V rámci prvních 45 minut se totiž prosadili Sergi Roberto s Memphisem Depayem, zatímco za Getafe dal jeden gól Sandro Ramírez. Víc ale Getafe nestačilo.

Do základní jedenáctky Barcelony se vměstnalo trio Braithwaite, Depay i Griezmann a převaha blaugranas nesla své ovoce od prvních minut. Domácímu týmu stačilo necelých 120 vteřin, aby se prosadil. Barcelona rozjela rychlou akci po levém křídle, odkud Alba cpal přízemní nabídku do pokutového území, kam si naběhl Sergi Roberto a ve skluzu dokázal dostat míč do sítě - 1:0.

Na takhle rychlou trefu se hostujícímu týmu jen hodně těžko odpovídalo. Ale po pár minutách se sebral a v 19. minutě už svítilo na ukazateli skóre jiné dvojčíslí. Na levém křídle skvěle zabojoval Arambarri, načež se Getafe hezkou kombinací dostalo k hranici pokutového území. V něm si Sandro Ramírez vzpomněl na svá slavnější léta a krásnou ranou překvapil brankáři Ter Stegena - 1:1.

Getafe se ale z případného bodového zisku neradovalo zas tak dlouho. Psala se třicátá minuta, když Getafe pokazilo akci Jakuba Jankta a po zásahu Enese Ünala se míč dostal na kopačky protivníka. Po rychlé kombinaci si míč vzal pod patronát Memphis Depay, který ve vápně odkrokoval protihráče a technickou ranou na bližší tyč překvapil brankáře Soriu - 2:1.

Krátce před koncem první půle se pokusil o zakončení Arambarri, jenže jeho ránu vyrazil Ter Stegen. Ve snaze dorazit míč do sítě k němu doklouzal robustní útočník Ünal a srazil se s německým brankářem.

Ter Stegena krátce po změně stran nepřekonal ani Jakub Jankto, byť jeho rána rozhodně byla povedená. Po hodině hry oslovil český reprezentant kolegu Maksimoviće, který neměl téměř žádné pokrytí. Jeho rána přesto skončila v rukavicích Ter Stegena. Poslední zajímavou akci měl na svědomí Memphis Depay, který si ve vápně naskočil na centr ze strany, jenže v akrobatické pozici pálil příliš vysoko.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele