4. kolo
12.09.2021 14:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Thomas Lemar (© AFP)

Espanyol padl v deváté nastavené minutě, Atlético spasil Lemar

Espanyol sahal po důležitém bodu a dlouhou dobu se mu dařilo vést nad Atléticem, jenže v závěru se sesypal. Na De Tomásovu branku z první půle totiž deset minut před koncem odpověděl Yannick Carrasco a dokonce v deváté minutě nastaveného času rozhodl Thomas Lemar.

To bylo drama! Další utkání Atlética a další vítězství ve stylu, jak to trenér Simeone má rád. I když tohle byl možná extrém. Sudí Munuera nastavoval rovnou deset minut, přičemž Atlético vstřelilo vítěznou branku až v deváté. Ale pěkně postupně. Úvod utkání nabídl první šanci už po čtyřech minutách hry. Savić pouštěl přihrávku od spoluhráče za sebe a nevšiml si, že za ním je Embarba. Celou situaci musel na poslední chvíli hasit pohotový Oblak.

Oblakovu bránu následně z další šance minul Melendo jen o kousek a Atlético působilo dojmem týmu, který fyzicky do utkání ještě tak úplně nenastoupil. Raúl de Tomás dostal krásnou průnikovou nahrávku za obranu a dokázal dokonce překonat i Oblaka, jenže za něj doslova na brankové čáře míč odpálil obránce Felipe a zachránil svůj tým.

První poločas patřil jednoznačně Espanyolu a další šanci si připravil opět Embarba. Brankář Oblak musel jeho ránu ze střední vzdálenosti vyrážet na poslední chvíli. Atlético si nedávalo pozor a hodně si koledovalo. Trest na sebe nenechal moc dlouho čekat. Ve 40. minutě si na Embarbův rohový kop naskočil Raúl de Tomás, který přesnou hlavou poslal domácí tým do vedení!

Atlético mělo plné ruce práce s tím, aby se do utkání vůbec dostalo. V 53. minutě se mu to málem povedlo, když po nahrávce od Llorenteho skóroval dobíhající Thomas Lemar. Jenže sudí po konzultaci s VARem jeho gól pro ofsajd odvolal! Atlético si nedokázalo vytvořit větší šanci prakticky až do konce utkání.

V 79. minutě už mu to vyšlo. Centr od Lodiho si ve vápně zpracoval Yannick Carrasco a napálil míč nechytatelně k tyči! Stejný hráč ve třetí minutě nastavení těsně minul pravačkou levou tyč. Atlético bylo nastěhováno před vápno soupeře, ale čas ubíhal zatraceně rychle. Přesto to ale Atlético opět dokázalo. V deváté minutě nastavení si Thomas Lemar narazil míč ve vápně s Carrascem a tentokrát už jeho branka i přes námahu brankáře Lópeze nebyla odvolána.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lamskej#RMCF

Nastavení příště 40 minut

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele