3. kolo
29.08.2021 22:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Remízové drama v Madridu. Atlético remizovalo s Villarrealem 2:2

Už to vypadalo, že Villarreal vyloupí Wanda Metropolitano a získá tři body, jenomže v páté minutě nastavení zařídil konečnou remízu 2:2 vlastním gólem Aïssa Mandi. Atleti si vyrovnat zasloužili, byli lepším týmem, ale Žlutá ponorka předvedla úžasnou produktivitu, protože dva góly vstřelila z pouhých dvou střel na branku.

Na Wanda Metropolitano se potkaly dva týmy, které se dostaly do základní skupiny Ligy mistrů. Diego Simeone i Unai Emery vsadili na osvědčené sestavy a úvodní minuty nabídly vyrovnanou partii bez většího vzrušení.

Teprve po několika minutách začínali cítit pevnou půdu pod nohama hráči Atlética a střelecké štěstí zkusil Hermoso, jenže netrefil bránu stejně jako Correa. Pokus Argentince byl pro změnu zablokován. Atlético se dostávalo do tempa a ve 22. minutě i do brankových příležitostí. Ve vápně se dostal k pohotovému zakončení Lemar a s přispěním zákroku Rulliho zazvonila tyč. Lemar měl možnost ještě dorážet, ale balón vůbec netrefil dobře. Převaha Atletů rostla, nicméně stav utkání zůstával stejný. V nastaveném čase prvního poločasu hlavičkoval po pěkné akci Trippier, ale víc jak rohový kop nevytěžil. První poločas skončil bez branek, s čímž mohla být spokojena především Žlutá ponorka.

První poločas nenabídl takový fotbal, jaký by si diváci asi přáli, ovšem druhá půle byla v tomto směru jiná. V 52. minutě se Villarreal dostal k vůbec první střele na branku a rána Triguerose překvapila Oblaka. Slovinský brankář si na balón sáhl, ale vyrazit ho nedokázal. Atlético není příliš zvyklé doma prohrávat, na inkasovanou branku ale reagovalo skvěle a okamžitě odpovědělo. Correa si všiml na malém vápně volného Suáreze a ten bez problému překonal Rulliho. Během čtyř minut tak padly dva góly.

Atlético bylo aktivnější a hledalo skulinky uvnitř defenzívy Villarrealu. Emeryho tým v podstatě jenom vyčkával na příležitosti a jedna taková se naskytla čtvrthodinu před koncem. Stopeři domácích vyrobili obrovskou chybu, když se nepohodli, balón tak uzmul Arnaut Danjuma a zblízka před Oblakem nezaváhal.

Colchoneros měli na vyrovnání zhruba dvacet minut i s nastavením a stejný časový úsek scházel Villarrealu k cenné výhře. Převaha Atletů se ještě znásobila a například v 86. minutě to bylo na rohové kopy 15:0 pro domácí. Zdálo se, že Villarreal výhru udrží, bezpečně odrážel ataky domácích a už v páté minutě nastavení nechybělo moc, aby zápas dotáhl do vítězného konce. Jenomže právě poslední minuta byla osudná. Aïssa Mandi hrál hlavou malou domů brankáři, Rulli byl povyběhnutý a nestihl zareagovat, takže balón pomalu a jistě zamířil do vlastní sítě. Obrovsky smolný okamžik, který rozhodl o konečné remíze 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Naše jednička má zatím o pět setinek nižší kurz na výhru domácího týmu o dva a více golu, než jeho výhru přesně o jeden gol .

Reagovat
smazaný uživatel

Alespon 0 zachránil vlastenec. Dvojku bych rozdýchával hodně dlouho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele