22. kolo
22.01.2022 21:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Ángel Correa (© AFP)

Valencia se chytla do "Csaplárovo pasti", Atlético předvedlo obrat z 0:2 na 3:2

Csaplárova past opět sklapla! Na Wanda Metropolitano v Madridu se do ní chytila Valencia. "Netopýři" vedli po výborné první půli 2:0, ale nakonec si díky famóznímu obratu Colchoneros neodvážejí ani bod. Atlético přitom vstřelilo dva góly až v nastaveném čase! Po hodině hry snížil Cunha a v nastavení dokonali obrat Correa s Hermosem.

Atlético se tak po nedávných čtyřech porážkách v řadě zvedlo a pojistilo si stávající čtvrté místo. Domácí byli na začátku zápasu o trochu aktivnějším týmem, tedy alespoň co se střeleckých pokusů týče, jinak se hrálo víceméně vyrovnaně.

Bezbrankový stav vydržel v Madridu do 25. minuty, než Yunus Musah z hranice šestnáctky vypálil přesně k tyči a Oblak na balón nedosáhl. Valencia vedla 1:0 a na tahu byli obhájci loňského prvenství. Po vstřeleném gólu se na trávníku přitvrdilo a Atlético se jen s obtížemi dostávalo do zakončení. Vyrovnávací gól do šaten se mu nepodařilo vstřelit a místo toho přišel ve 44. minutě šok. Hugo Duro se po kolmé přihrávce objevil za obranou "Atletů" a střelou podél Oblaka zvýšil na 2:0. Valencia měla utkání výborně rozehrané, ale čekal jí ještě dlouhý druhý poločas.

Diego Simeone podpořil ofenzivní snažení nasazením Ángela Correy a kýžený tlak se skutečně dostavil. Valencia se od 45. minuty jenom bránila a po hodině hry už to bylo jen o jeden gól. Carrascův centr do vápna propadl přesně na nohu Matheuse Cunhy a Doménech na to nestihl zareagovat. Obrana Los Che si měla počínat lépe a možná mohl i lépe zasáhnout brankář Doménech.

Domácí pokračovali v náporu a na případné vyrovnání měli ještě dostatek času. Deset minut před koncem vychytal Doménech ve velké příležitosti Correu a bylo zřejmé, že pokud se Valencii nepodaří vstřelit třetí gól, bude to obrovské drama až do konce. Los Che byli blízko cennému vítězství, ale nadějný výsledek se jim v nastaveném čase nepodařilo udržet. V první minutě nastavení nejprve vyrovnal z dorážky Ángel Correa a za další dvě minuty dokonal obrat Mario Hermoso. Obrana "Netopýrů" dvakrát fatálně zaspala a především u třetí branky to bylo hodně vidět. Osamocený Hermoso jen uklízel Cunhovu přihrávku před branku, s čímž Doménech nemohl nic dělat. Pro hosty to byl bezesporu krutý moment, protože od vítězství je dělilo jen pár minut.

Sudí Díaz de Mera ještě nechal nastavovat prakticky deset minut, ale Valencia už neměla psychické ani fyzické síly na vyrovnání. Atlético si po výhře 3:2 pojistilo čtvrté místo v tabulce, zatímco Valencia zůstává mimo pohárové příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele