37. kolo
15.05.2022 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

José Giménez (© AFP)

Atlético své šance neproměňovalo a Sevilla si odváží bod

Atlético sehrálo domácí šlágr se Sevillou velmi dobře po většinu utkání. Bylo aktivnější, šancí si vypracovalo na několik zápasů, jenže z nich proměnilo jen jednu. A protože v samém závěru konečně srovnal i aktivní En-Nesyri, body se dělily.

Atlético chtělo doma oslavit výhru a mělo k tomu proti Seville několik důvodů. Například fakt, že se jednalo o poslední domácí utkání pro dvojici Luis Suárez - Héctor Herrera, jejichž kontrakty po sezoně končí a nebudou prodlouženy. A právě Luis Suárez se jako první dostal do výraznější šance. Už po pěti minutách hry pálil ve vápně velmi dobře, ale přeci jen jeho ráně pár čísel chybělo.

Po dalším přesném centru od De Paula se zase do vzduchu pověsil Reinildo Mandava a zamířil hlavičkou těsně vedle. Ani Sevilla se úplně nedržela zpátky, i když jí chvilku trvalo, než se dostala do větší šance. Obrana Atlética úplně nezachytila náběh En-Nesyriho a měla štěstí, že brankář Jan Oblak nemusel zasahovat - marocký střelec mířil těsně vedle.

Atlético sice nebylo zásadně lepším týmem a až překvapivě málo se mu dařilo držet míč, ale přesto udeřilo jako první. Carrasco vymyslel z rohového kopu krásný centr přímo na hlavu naskakujícího obránce Josého Giméneze a na jeho přesné zakončení byl brankář Bounou krátký - 1:0.

Rovněž druhý poločas začala lépe ofenziva Atlética. Colchoneros táhl za druhou brankou opět Luis Suárez a právě ten se natahoval po dalším skvělém pasu od Kondogbii. Nakonec na něj ale nedosáhl a nepovedlo se to ani Giménezovi. Tyč Bounouovy brány zase napálil Mandava. Llorenteho štiplavou ránu pod břevno vyrazil brankář Bounou s velkým kusem štěstí.

Gól visel ve vzduchu a hodně blízko k němu měl Stefan Savić. Ten si naskočil na další pas od Carrasca, jenže nedokázal zblízka zamířit přesně. Ke konci utkání se stále častěji hnal do zakončení En-Nesyri, jenže na něj si obrana Atlética dávala velmi dobrý pozor. Jenže to stejně nepomohlo. Protože krátce potom co trefil břevno, si z dalšího centru Torrese už připsal úspěšnou hlavičku a srovnal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele