12. kolo
31.10.2021 16:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Yannick Carrasco (© AFP)

Atlético zvládlo zápas s Betisem a udrželo postavení v první čtyřce

Souboj Atlética s Betisem byl jedním z taháků nedělního programu a diváci v něm viděli nakonec tři góly. Výhradně do hostující sítě, což znamená, že se Betis vrací do Andalusie s nepořízenou. Los Colchoneros si zajistili vedení už ve 26. minutě a po změně stran přidali další dvě branky. Mezi střelce se postupně zapsali Yannick Carrasco, Germán Pezzella, coby autor vlastního gólu a João Félix.

Před cestou na Anfield Road je to pro Simeoneho svěřence vítaná vzpruha. Atlético v posledních zápasech nezářilo, ale tentokrát na Wanda Metropolitano předvedlo koncentrovaný výkon a zaslouženě získalo tři body.

Začalo se pěkně zhurta. Betis se nastěhoval před Oblaka už po šedesáti sekundách a William Carvalho donutil slovinského brankáře k prvnímu zákroku. Na druhé straně se zase vyhoupl do vzduchu Savić a hlavou zamířil do náruče Claudia Brava. Atlético zvýšilo obrátky a hosty pořádně zmáčklo. Griezmann z úhlu Brava nepřekonal a z nadějné situace vytěžil rohový kop. Hned vzápětí střílel na zadní tyč Correa a i pokus De Paula skončil na pozorném Bravovi.

Atlético si vytvářelo jednu šanci za druhou a bylo jen otázkou času, kdy Bravo poprvé kapituluje. V 18. minutě ještě Bravo zasáhl po střele Griezmanna a za dalších osm minut už lovil balón ze sítě. Yannick Carrasco si šikovně zasekl Montoyu a přesně mířenou střelou poslal Atlético do vedení! Domácí se uklidnili a dostali utkání zcela pod svojí kontrolu.

Betis musel na nepříznivý vývoj reagovat a Manuel Pellegrini poslal na hrací plochu Ruibala s Tellem. Hru ale dál ovládalo Atlético. Branka, kterou vstřelil ve 49. minutě Hermoso nebyla kvůli ofsajdu uznána, nicméně domácí to nemuselo mrzet. Po sérii dalších šancí přišel rohový kop a ukázkový výskok s hlavičkou od Germána Pezzelly. Mělo to háček, protože Pezzella zamířil přímo do vlastní sítě.

Druhá branka Los Colchoneros měla na Betis fatální dopad. Hosté nebyli schopni směrem dopředu cokoliv vymyslet a prakticky třicet minut už se jen dohrávalo. V 80. minutě vsítili domácí poslední třetí branku. Ve vydatném dešti si zaběhl na kolmou přihrávku João Félix a přízemní ranou propálil Brava. Branku posvětil i VAR a pochopitelně bylo jasné, že tři body zůstanou v Madridu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kurz na dvojku je o 1,2 vyžší než je pruměrný ke kurzu na jedničku 1,62. Mě stačí nula.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyšlo to , buzerantovi. Ale snažil se.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele