19. kolo
02.01.2022 16:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ángel Correa (© AFP)

Atlético ožilo a díky Correovi v tabulce předskočilo Rayo

Atlético Madrid konečně zvládlo vyhrát a do nového roku vstoupilo tím nejlepším možným způsobem - třemi body a čistým koncem. Výhru pro Colchoneros zajistil útočník Ángel Correa, který se postaral o oba góly svého týmu.

Rayo chtělo dnes odpoledne potvrdit, že jeho současné čtvrté místo není náhodné. Že si naopak místo v boji o Evropu plně zaslouží. Menší komplikace mělo s covidem, z nominace mu vypadlo hned několik hráčů. Ale přesto si hostující celek věřil. Záhy však mohl prohrávat. Ve 14. minutě se mladý brankář Zidane dopustil chyby v rozehrávce a nabídl míč Luisi Suárezovi. Zkušený veterán ale jeho chybu nepotrestal a pokazil zpracování.

O chvíli později Suárez neuspěl ještě jednou, když postupoval sám na brankáře Zidana, jenže elegantní oblouček poslal těsně vedle tyče. Ve 28. minutě už to ale Rojiblancos vyšlo. Yannick Carrasco si brilantně poradil s obráncem na kraji vápna, protáhl se až do něj a nahrál na Hermosa. Stoper Atlética trefil jen nohy prvního obránce, ale v tom k němu přispěchal Ángel Correa a propálil hostujícího gólmana.

Konec první půle orámoval průnik obránce Lodiho, který z úhlu napálil brankáře Zidana. Krátce po změně stran se Atléticu povedlo definitivně rozhodnout. Lemar vyvezl míč, rozehrál ho doprava na volného Lodiho a ten centroval po zemi před bránu. Tam si naběhl Ángel Correa a snadno z první zakončil - 2:0.

Další velkou šanci spálil Lemar osobně, když se dostal až k obloučku přes brankáře Zidana, ale nakonec se míč stočil vedle tyče. Rozdíl mohl být mnohem vyšší, jenže Carrasco poté pálil do tyče a Ángel Correa v závěru nezkompletoval hattrick jen proto, že gólman perfektně a včas vyběhl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele