33. kolo
20.04.2022 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Diego Simeone (© AFP)

Atlético si komplikuje umístění v první čtyřce, s Granadou remizovalo 0:0

Atlético ještě nemá jistou účast v Lize mistrů a po zápase s Granadou se bude muset strachovat. Hosté, kteří bojují o záchranu předvedli v defenzívě koncentrovaný výkon a z Wanda Metropolitano vezou remízu 0:0. V největší příležitosti domácích minutu před koncem trefil Matheus Cunha tyčku.

První poločas byl z pohledu obou týmů velkým zklamáním. Atlético v žádném případě nenaplnilo roli favorita a dokonce nebylo schopno výrazněji zaměstnat brankáře Maximiana. Granada toho směrem dopředu také moc nepředvedla, na druhou stranu se to od ní zas tolik neočekávalo. Pro hosty byla důležitost zápasu enormní a na opatrné hře šlo vidět, že nechtějí posadit Atlético do sedla.

Poločasová remíza samozřejmě Atletům nevyhovovala. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho zase potřebovali zvítězit, aby si upevnili postavení v první čtyřce, které nemají v žádném případě jisté. Simeone se rozhodl posílit ofenzívu příchodem Luise Suáreze, ale byl to Antoine Griezmann, kdo měl první velkou příležitost. Krátce po změně stran vypálil z hranice šestnáctky a zamířil těsně vedle. Hned vzápětí střílel podobně i Correa a šance Atlética začaly přibývat.

Netrvalo to dlouho, protože Granada záhy zase srovnala krok a v defenzívě si vedla velmi dobře. Koneckonců ubránila se i v kritickém závěru. Nejprve hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle Savić a minutu před koncem přežili hosté klinickou smrt. Po Carascově zpětné přihrávce pálil do tyče Matheus Cunha a o šest minut později se závěrečným hvizdem naděje na vítězství definitivně pohasly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele