30. kolo
02.04.2022 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Atlético rozstřílelo Alavés, góly si rozdělily Suárez s Félixem

Atlético Madrid si pojistilo postavení v první čtyřce a Alavésu doma nedalo žádnou šanci. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho zvítězili 4:1 a minimálně do neděle se bodově dotáhli na druhou Sevillu. Branky Atletů si rovným dílem rozdělili Luis Suárez a João Félix.

Atlético tak potvrdilo dobrou formu a v LaLize zvítězilo pošesté v řadě. Před reprezentační přestávkou si Colchoneros poradili v malém madridském derby s Rayem a nyní hladce přejeli Alavés.

Španělského šampiona čeká už v úterý očekávaná bitva na Etihad Stadium proti Manchesteru City a čtyřbrankový příděl do sítě Deportiva Alavés se k povzbuzení určitě hodí. Atlético vykročilo za třemi body od úvodního hvizdu a už po jedenácti minutách otevřel skóre portugalský útočník João Félix. Vzrůstem nevelký fotbalista zůstal v pokutovém území nehlídán a Vršaljkův centr z pravé strany usměrnil do sítě netypicky hlavou.

Byla to jediná střela na branku v průběhu prvního poločasu. Atlético hrálo svojí hru, nikam nespěchalo a čekalo, co mu soupeř dovolí. Samo ho pak nepustilo do zakončení, takže Oblak byl prozatím bez práce. Hosté byli po změně stran nuceni více otevřít hru, což nakonec vedlo ke kýženému vyrovnání. Po hodině hry nejprve těsně minul branku Llorente a vzápětí na druhé straně Edgar Méndez načechral balón na Gonzala Escalanteho, který stejně jako Félix hlavou překonal brankáře Oblaka.

Atlético mělo ještě půlhodinu, aby strhlo výsledek opětovně na svojí stranu. Čtvrthodinu před koncem nešikovně fauloval Cunhu Lejeune a hlavní arbitr zápasu pan Melero odpískal pokutový kop. Luis Suárez prudkou ranou do středu branky nezaváhal a Atlético vedlo 2:1.

Deportivo muselo reagovat a směrem dopředu více riskovat, což se nakonec stalo osudným. Félix předvedl vynikající akci po levé straně a i když Cunhova střela v brance neskončila, Félixova dorážka ano. Obrana hostí se v závěrečných minutách sesypala a Atlético vsítilo ještě čtvrtý gól. Carrasco sice z úhlu Pacheca nepřekonal, ale v nastaveném čase vstřelil svojí druhou branku v zápase po Cunhově přihrávce Luis Suárez.

Atlético rozstřílelo Alavés 4:1, upevnilo si tím postavení v první čtyřce a je stále ve hře o druhou příčku. Co se týče Alavésu, ten zůstává na posledním místě a jeho ztráta na nesestupové pozice může ještě narůst.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele