15. kolo
22.12.2020 22:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Lionel Messi a Ronald Koeman (© AFP)

Barcelona podala přesvědčivý výkon a ve Valladolidu zvítězila 3:0

Alespoň před vánočními svátky přišla pro příznivce Barcelony dobrá zpráva. Blaugranas zvítězili ve Valladolidu o tři góly a pojistili si stávající páté místo. Vidět byl především Lionel Messi, který jednu branku připravil a tu třetí vstřelil sám. Prosadili se i Clément Lenglet a Martin Braithwaite.

Už první poločas ukázal, že Barcelona nehodlá ve Valladolidu zaváhat a od úvodní minuty chtěla utkání co nejdříve rozhodnout. Po osmi minutách pálil za hranicí šestnáctky nepřesně Messi a o několik minut později znovu dobře kroutil balón do šibenice, ale tentokrát se předvedl brankář Masip, který skvělým zákrokem držel remízu. Barcelona si vytvořila tlak a po lehkém centru Lionela Messiho se z malého vápna trefil hlavou Clément Lenglet. Katalánci vedli zaslouženě a dál hodlali soupeře mačkat.

Ve 35. minutě sehráli další povedenou akci a po přihrávce z pravé strany od Desta se zblízka nemýlil Martin Braithwaite. Pro dánského útočníka to byla snadná práce. Poločas patřil jednoznačně Koemanovým svěřencům, kteří si vypracovali dvoubrankový náskok a hráli v naprosté pohodě. Valladolid si v prvním poločase žádnou šanci nevytvořil, povětšinou se musel bránit útokům Barcy a dvě gólové akce zachytit nedokázal.

Barcelonští po změně stran neměli problém výsledek udržovat a když na to přišlo, přidali i třetí gól. V 53. minutě z ojedinělé šance domácích zahrozil Hervías, ale střílel příliš z úhlu a balón nakonec branku minul. A konečně v 65. minutě bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. Pedri krásně patičkou vysunul Messiho a Argentinec se tváří v tvář brankáři povětšinou nemýlí. Barcelonu poslal do tříbrankového trháku a s tím už nebyl Valladolid schopen nic dělat. Do konce utkání sice zbývala ještě spousta času, ale smazat tříbrankovou ztrátu se jevilo jako nemožné.

Dvacet minut před koncem zlikvidoval Pérezovi gólovku ter Stegen a nic dalšího už se v zápase nestalo. Barcelona tak částečně napravila zaváhání s Valencií a pojistila si páté místo v tabulce. Oba celky čeká ještě do konce kalendářního roku jeden zápas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
dextroza_m

Hilandane, prosiim:

-------MATS

DEST-ARAUJO-UMTITI-ALBA

-----JONG-PUIG

DEMBELE-MESSI-KONRAD

-----------MARTIN

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele