11. kolo
29.11.2020 14:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Barcelona uctila Maradonu čtyřmi góly do sítě Osasuny

Barcelona neměla s Osasunou žádné problémy, natož slitování. Do její sítě poslala míč dokonce pětkrát a když pomineme jeden správně odpískaný ofsajd, jsou i čtyři góly skvělý výkon. A došlo i na emotivní chvilku dvou argentinských legend.

Trenér Koeman musel vykoumat, co udělá s decimovanou obranou a spolehl se při tom na útok. Messiho s kapitánskou páskou na ruce hnala dopředu touha ukázat Diegu Maradonovi na trochu větší vzdálenosti než dřív míčová kouzla a podporovat ho v tom měl i kamarád Griezmann. Právě ten v desáté minutě dostal od Messiho parádní přihrávku do vápna, obešel na jeho kraji brankáře Herreru a nahrál před bránu na Coutinha. Jenže jeho ránu vykopla z brány dvojice vracejících se stoperů!

Francouzský kanonýr Griezmann byl dnes hodně při chuti a jen za prvních dvacet minut se několikrát dostal k zajímavé střele, jenže buď nevyzrál na Herreru, nebo jeho ráně scházela větší přesnost. Gól visel ve vzduchu a netrvalo dlouho, než se ho domácí fandové dočkali. Ve 29. minutě jej měl na svědomí Martin Braithwaite, který zakončil kolenem ve skrumáži těla původní ránu Coutinha.

Chvíli to trvalo, ale prosadil se konečně i Griezmann. Hráč, který je v poslední době živnou půdou pro novináře si ve 42. minutě počkal na to, až k němu Moncayola laxně odvrátí střílený centr a krásnou dělovkou pod břevno nedal brankáři Herrerovi šanci zasáhnout!

Po změně stran už se na hřišti neobjevil záložník Pedri, místo nějž se do zálohy postavil Busquets. Domácí dál jasně přehrávali svého soka a z velké části to bylo i proto, že uměli dohrávat hraniční situace. Braithwaite míč ve vápně ztratil a nedokázal ho zakončit, ale míč sebral Griezmann a do velké šance jej nahrál Coutinhovi. Ten už si věděl rady a Barcelona vedla o tři branky.

Po hodině hry se na trávník dostali i Firpo, Dembélé nebo Trincão. Problém nastal v 67. minutě, kdy se zranil jeden z mála zdravých a použitelných stoperů, Clément Lenglet. Následně se do šance dostal Roberto Torres, jenže zvolil mizerné zakončení a nechal vyniknout jen brankáře Ter Stegena.

Na opačné straně se po spolupráci s portugalským mladíčkem prosadil střídající Dembélé, jenže radost mu zkazil pískaný ofsajd právě Trincãa. Konečnou podobu výsledku tak mohl dát až Lionel Messi. Míč si navedl na hranici vápna a nechytatelnou ranou překonal Herreru. Pak mohl svléknout dres, pod níž měl trikot Maradonova mateřského klubu Newell’s Old Boys, roztáhnout ruce k nebi a děkovat...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jen začít přihrávat Griezmannovi a najednou je ta hra o něčem jiném.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele