1. kolo
12.01.2021 21:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Saúl Ñíguez (© AFP)

Atlético porazilo i Sevillu a navýšilo náskok na čele tabulky

Z Atlética Madrid se letos stává suverén soutěže. Svěřenci Diega Simeoneho zvítězili i v dohrávce nad Sevillou 2:0 a na čele mají už čtyřbodový náskok a navíc další dva zápasy k dobru. Colchoneros předvedli na Wanda Metropolitano tradičně spolehlivý výkon v defenzívě a i když herně nebyli lepším týmem, dokázali zvítězit. O branky domácích se postarali Ángel Correa a Saúl Ňíguez.

Na Wanda Metropolitano se utkaly dva celky, které letos nechybí v osmifinále Ligy mistrů a v LaLize mají jen ty nejvyšší ambice. Atlético vědělo, že pokud šlágr se Sevillou zvládne, bude mít na čele už čtyřbodový náskok, navíc má stále další zápasy k dobru, takže suma sumárum se může od svých pronásledovatelů výrazně vzdálit.

Sevilla chtěla začít aktivně a co nejdříve prolomit pevnou defenzívu Atletů. Ve 3. minutě se dostal do zakončení Ivan Rakitić a Jan Oblak si připsal první jistý zákrok zápasu. Aktivita Andalusanů na chvíli polevila v 17. minutě a rázem z toho byla úvodní branka domácích. Trippier našel zpětnou přihrávkou Ángela Correu, ten se v ne úplně komfortní pozici obtočil s balónem a přízemní střelou k tyči překvapil brankáře Bounoua. Sevilla mohla přispěchat s okamžitou odpovědí, ale nejprve Oblak před Rakitićem rychle vyběhl a z dorážky netrefil zařízení Acuňa. Na druhé straně se předvedl i Bounou, který zlikvidoval náběh Luise Suáreze. Po divočejších pětadvaceti minutách se hra uklidnila a až do konce prvního poločasu si žádná ze stran nic nevytvořila.

Začátek druhého poločasu opět patřil Seville a hned ve 46. minutě vyprášil Oblakovy rukavice En-Nesyri. Atlético se výtečně bránilo, nechalo sice hosty hrát, ale ti si v ofenzivě vůbec nevěděli rady. V 76. minutě pak předvedl brejkovou akci Llorente, na vápně našel Saúla Ňígueze, který střelou k tyči podruhé překonal brankáře Bounoua.

Frustrovaná Sevilla ne a ne dát branku a platilo to i o další ložence En-Nesyriho. V závěrečných minutách začaly jiskřit emoce a kouč Sevilly Julen Lopetegui se dostal do slovní přestřelky se střídajícím Luisem Suárezem. Rojiblancos měli i nadále smůlu a Rakitić dokonce hlavou orazítkoval břevno. Sevilla zkrátka branku nedala a z Wanda Metropolitano se vrací bez bodů. Atlético pokračuje v krasojízdě a na čele má už čtyřbodový náskok na druhý Real Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas o 2 a více. Tipsport se nás snaží přesvědčit , že to bude max. o jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel že má trippier ten trest to už mu skončil?

Reagovat
Kloppo

Odvolali sa u FIFA, kde mu pozastavili konanie a znova to prešetria, zatiaľ môže hrať...

Reagovat
Kloppo

Riešilo sa niečo s tým, že počas banu by nevynechal ani jeden repre zraz...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele