12. kolo
05.12.2020 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Marcos Llorente (© AFP)

Atlético žádné překvapení nepřipustilo a Valladolid porazilo 2:0

Atlético Madrid jde minimálně do neděle na první místo tabulky. V domácím duelu s Valladolidem sice prožilo bezzubý první poločas, ovšem po obrátce už dvakrát skórovalo a výhru si pohlídalo. Valladolid sehrál vyrovnanou partii, favorit ho však vyučil v efektivitě. Po změně stran se po přihrávkách Trippiera prosadili Thomas Lemar a Marcos Llorente

Atlético čeká v týdnu důležitý duel Ligy mistrů proti Salzburgu a i z tohoto důvodu zůstali jen na lavičce náhradníků João Félix nebo Marcos Llorente. Valladolid poháry nehraje a tak mohl nasadit to nejsilnější.

Hosté se slavnějšího jména rozhodně nezalekli a v prvním poločase s ním svedli naprosto vyrovnanou partii. Bohužel k vidění nebyla jediná stoprocentní šance. Asi nejzajímavější okamžik přišel ve 26. minutě, když Valladolid předvedl pěknou akci, ovšem Óscar Plaňo byl v koncovce nedůrazný a Oblak neměl problém zasáhnout.

To nejdůležitější přinesl až druhý poločas. Valladolid měl na začátku solidní šanci, ale pokus Maranhãa skončil jen rohovým kopem, ze kterého následně nic nevzniklo. Atlético nakonec předvedlo skvělou efektivitu a udeřilo ze své první šance. Trippier naservíroval na malé vápno skvělou přihrávku, na kterou sice nedosáhl Suárez, ale za ním všechno kontroloval Thomas Lemar. Atlético vedlo nad Valladolidem 1:0. Hned vzápětí přišli do hry Félix a Koke a v 72. minutě přišla druhá branka. Oblakův výkop hlavou prodloužil Trippier a Marcos Llorente pelášil sám na branku, přičemž chladnokrevně zakončil.

Stejný hráč měl na kopačce i třetí gól, ale po přihrávce Herrery střílel těsně vedle. Atlético bez problému kontrolovalo hru a dvoubrankové manko bylo pro Valladolid až příliš velké sousto. Svěřenci Diega Simeoneho se tak parádně naladili na klíčový duel Ligy mistrů v Salzburgu, kde je čeká boj o všechno.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele