10. kolo
21.11.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Carrasco rozhodl šlágr Atlética s Barcelonou

Atlético Madrid pokračuje ve skvělé jízdě LaLigou a po výhře nad Barcelonou, kterou vystřelil Yannick Carrasco, se bodově dotáhlo na vedoucí Real Sociedad. Barcelona se přes obranu Colchoneros prosazovala těžce a když už se to povedlo, zasáhl výtečný Jan Oblak. Hosté tak pokračují ve špatných výkonech i pod Ronaldem Koemanem a po desátém kole zůstanou ve středu tabulky.

Duel Atlética s Barcelonou byl hlavním tahákem 10. kola španělské nejvyšší soutěže, ovšem hlavní ingredience útočník Luis Suárez scházel. Diego Simeone postavil útočné složení na Félixovi a Correovi, zatímco jeho nizozemský protějšek Koeman nasadil vedle Messiho mladíky Pedriho s Dembélém a na hrotu operoval Antoine Griezmann, někdejší tahoun madridského celku.

Barcelona začala na Wanda Metropolitano velkou šancí už ve třetí minutě, když nebezpečný centr přizvedl nad branku Antoine Griezmann. Pro francouzského útočníka to byl pochopitelně zvláštní zápas, neboť v dresu Atlética hrával. Domácí odpověděli také obrovskou příležitostí a rána Marcose Llorenteho rozezvučela břevno! Začátek zápasu byl z obou stran hodně otevřený, tedy přesně jak se očekávalo, nicméně tempo postupně opadalo a ubylo i gólových příležitostí.

Až před koncem poločasu mohl Barcelonu poslat do vedení Messi, ale jeho pokus Oblak vyrazil. Udeřilo až na druhé straně a to ve třetí minutě nastaveného času. Po rychlé kombinaci ve středu hřiště obrana Barcy propadla a výrazně vyběhnutého Ter Stegena se jednoduše zbavil Yannick Carrasco. Belgický útočník pak neměl problém dovést balón do prázdné branky.

Inkasovaný gól těsně před přestávkou byl pro Barcelonu velkou nepříjemností, nicméně pořád byl dostatek času s výsledkem něco udělat. Ronald Koeman o přestávce ke změnám nesáhl a pozoroval, jak Lenglet hlavičkoval do připraveného Oblaka. To byla zřejmě poslední kapka, protože následně přišel oživit hru Coutinho. Bezvýsledně.

Barcelona se směrem dopředu trápila a nebyla schopna najít recept na výbornou obranu "Atletů". Až v 82. minutě selhal v další gólovce Griezmann a Atlético opět mohlo děkovat skvělému Oblakovi. Katalánci v závěru zápasu utahovali šrouby a jejich snaha vyrovnat byla enormní, ovšem nevedla k ničemu. Atlético si nejtěsnější vedení ubránilo a po zisku tří bodů se dotáhlo na vedoucí Real Sociedad. Nesmíme také zapomínat, že Rojiblancos mají stále utkání k dobru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
eder

3:0, Joao Felix hattrick.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele