36. kolo
13.07.2020 19:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad díky střídajícím hráčům porazil domácí Villarreal

Ve Villarrealu smutní, domácí celek padl. Real Sociedad ho na jeho hřišti dokázal těsně porazit, když mu cestu k vítězství umetl střídající José. La Real díky třem bodům dál sní o Evropě a místech, kde se stále ještě nachází právě Villarreal.

Villarreal byl doma jasným favoritem, protože se mu dlouhodobě daří a po restartu ligy obzvlášť. Před utkáním obsazoval pátou pozici, která by pro něj byla vstupenkou do Evropské ligy. O tuhle pozici se ale pere hodně týmů a jedním z nich je právě Real Sociedad. Baskický celek stále cítí šanci a dokud existuje matematická možnost, musí se s La Realem počítat.

Villarreal postihla absence v útočných řadách, která mimo jiné způsobila, že dnes na hrotu útoku startoval mladičký útočník Fernando Niño, který doposud měl na kontě jen šest startů v prvním týmu. Dal v nich ale dvě branky a doufal, že další přidá v téhle velké šanci. První zajímavý náběh zprostředkoval ve třetí minutě a do akce musel brankář Moyà.

Žlutá ponorka měla v prvních minutách víc ze hry a když se psala osmá minuta, mohla jít do vedení. Stačilo, kdyby Ontiveros hlavou lépe umístil nadýchaný Peñův centr. Hlavičkoval nikým nebráněn, ale přesto mířil nad. Na opačné straně rozeběhl Gorosabel rychlou akci po straně a jeho centr do vápna si našel Le Normand. Jenže jeho hlavičku vyrazil parádním zákrokem pozorný brankář Asenjo.

Domácí Žlutá ponorka to často zkoušela individuálně po stranách, jako například ve 24. minutě přes Ontiverose. Ten sice proběhl s míčem u kopaček až do vápna, kde obalamutil prvního obránce pak vypálil, jenže zkušený veterán Moyà jeho zakončení dobře viděl. Oyarzabal si o pár momentů později naváděl balon na střelu, ovšem tentokrát ho k zakončení nepustil důrazný Torres.

První půli zakončil povedenou ranou domácí záložník Santi Cazorla, jehož dělovka prosvištěla těsně kolem tyče. Po pauze oba trenéři poslali do hry čerstvé síly zvláště do útoku, takže jsme se dočkali Williana Josého nebo Samuela Chukwuezeho. Právě toho hledal centrem Torres a měl tu smůlu, že novic na hřišti nezpracoval balon ve velké šanci ideálně.

Po hodině hry se plastoví diváci konečně dočkali první branky. Ødegaard našel centrem od rohového praporku parádně hlavu střídajícího Williana Josého, který se nemýlil a poslal svůj celek do vedení! Druhá půle vycházela mnohem lépe hostům a dvacet minut před koncem málem zvýšili. Rychlý brejk zakončoval Merino, jehož ránu zablokoval pozorný obránce Torres.

To ale hostům zas tak vadit nemuselo, protože v 75. minutě definitivně stvrdili tři body. Mikel Oyarzabal totiž nádhernou nahrávkou našel volného Diega Llorenteho, který propálil všechno před sebou - 2:0. Domácí Villarreal se nevzdal. Chukwueze pět minut před koncem vymyslel průnikovou nahrávku na Santiho Cazorlu, který se nemýlil. Víc už ale domácí nesvedli.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele