24. kolo
15.02.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal těsně přehrál Levante a dostal se na pohárové příčky

"Žlutá ponorka" pokračuje ve stíhací jízdě pohárových příček a po další výhře, tentokráte na Levante se dostala už na průběžné šesté místo. Domácí se navíc přiblížili i pozicím, které znamenají Ligu mistrů a ještě více dramatizují boj o tyto příčky. Duel na Estadio de la Cerámica nabídl tři góly, na domácí straně se o ně postarali Gerard Moreno a Moisés Gómez. Gól Levante měl na svědomí Borja Mayoral.

Villarreal musel před nedávnem skousnout vyřazení z Copa del Rey, ale vliv na jeho výkony v LaLize to nemělo. Domácí pokračují ve zlepšených výkonech a po dalším zisku tří bodů už se dokonce posunuli na pohárové pozice. Jaký rozdíl mezi začátkem soutěže, ve kterém se "Žlutá ponorka" krčila ve spodních patrech....

Dobrý začátek a rychlý gól byl nakonec hlavním stavebním kamenem pozdějšího vítězství, které se zas tak lehce nerodilo. V 9. minutě tedy dostal Gerard Moreno kvantum času, aby si navedl balón ke střele a bez problému přesně zakončil. Krátce na to jen fantastický zákrok Aitora Fernández zabránil už dvoubrankovému vedení. Domácí pak přeci jenom trochu polevili a do hry se dostávalo i Levante, jenomže nebylo tolik nebezpečné, jak si asi před začátkem představovalo.

Na Villarrealu byla patrná snaha utkání co nejrychleji druhým gólem rozhodnout a Santi Cazorla měl na začátku druhého poločasu dobrou možnost, ale Aitor Fernández byl ve střehu. Levante sice nebylo nebezpečné, ale vyrovnat dokázalo. V 56. minutě se po Clercově dlouhé přihrávce zjevil na zadní tyči volný Borja Mayoral a trefit prázdnou branku pro něho nebyl problém.

Hosté se z vyrovnání dlouho neradovali a Villarreal si vzápětí vzal vedení bleskurychle zpátky. Moisés Gómez kousek za vápnem napřáhl a střelou k tyči překonal Fernándeze. "Žlutá ponorka" měla možnost ještě zvýšit náskok, ale veškeré šance už vyšly vniveč, což vzhledem ke třem bodům nijak nemrzí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zápas na pohodu. Tip 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele