20. kolo
19.01.2020 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Villarreal přišel o vítěznou sérii s posledním Espanyolem

Pět soutěžních výher v řadě je pryč. Šestou výhru Villarreal nepřidá, protože doma trochu překvapivě nestačil na poslední Espanyol. Katalánci těžili z dobrého začátku obou poločasů a o vítězství je nepřipravilo ani vyloučení Javiho Lópeze. Villarreal hrál v početní převaze zhruba půlhodinu a zmohl se jen na korigaci výsledku.

Villarreal měl před tímto zápasem velice slušnou formu, v rámci LaLigy třikrát v řadě zvítězil a k tomu připsal i dvě výhry v Copa del Rey. Jako už po několikáté v letošní sezoně však Villarreal vlastní fanoušky zklamal a doma s posledním týmem soutěže prohrál.

Klíčový byl přitom začátek zápasu. V jeho 5. minutě obrana domácích nepokryla rohový kop a David López zařídil Espanyolu rychlé vedení. "Žlutou ponorku" to poněkud zaskočilo a hosté byli dál nebezpečnější. O tři minuty později měl obrovskou šanci na druhý gól Raúl de Tomás, ale obrana domácích s vypětím všech sil hrozbu odvrátila. Villarreal se osmělil až později, střela Triguerose šla naštěstí pro hosty nad. To byl jediný světlejší okamžik domácích v průběhu prvního poločasu.

Jak špatně domácí začali první poločas, tak začali i ten druhý. Po dvou minutách přesně odcentroval Calleri a Raúl de Tomás z malého vápna hlavou zvýšil na 2:0. Villarreal ale dostal možnost poměrně rychlého snížení, Javi López zahrál dost evidentně rukou a sudí odpískal pokutový kop. Navíc pro Lópeze to mělo fatální následky, neboť byl za svůj počin odměněn žlutou kartou - v pořadí už druhou.

Santi Cazorla penaltu proměnil a rázem bylo všechno jinak, protože Villarreal ztrácel už jen jeden gól a dohrával v početní převaze. Espanyol se rozhodl výsledek obránit a dlouho se mu to dařilo.

Závěr zápasu byl ale hodně vypjatý a Espanyol v něm měl pořádnou dávku štěstí. Nejprve zachránila brankáře Lópeze tyč po střele Cazorly a minutu před koncem zase břevno. Villarreal se tlačil do koncovky, ale vyrovnat už jednoduše nedokázal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele