34. kolo
06.07.2020 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla udolala Eibar a stále drží čtvrté místo

Nejtěsnější výhru s cenou zlata si připsala Sevilla. Andalusané udolali Eibar 1:0 díky brance Lucase Ocampose, ale především v závěru se museli o výsledek strachovat. Zisk tří bodů udržel Sevillu i nadále na čtvrtém místě.

Nebyl to z pohledu Andalusanů jednoduchý zápas. Eibar bojuje o záchranu a potřeboval na stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána uspět. Začátek zápasu byl opatrný z obou stran a spíše než fotbalovou kreativitu jsme viděli bojovnost a urputnost. To se změnilo s koncem první půle, kdy si Sevilla vytvořila hned tři čisté gólovky. Nejprve po centru Banegy dobře hlavičkoval Fernando a Marko Dmitrović vytáhl balón na rohový kop. Po něm měl následně Eibar velké štěstí, protože si Esteban Burgos málem vstřelil vlastní gól. Podstatnou roli přitom sehrála tyčka a ve hře ještě byla případná hra rukou, která se však nepískala. Do třetice pak v nastavení Lucas Ocampos těsně netrefil branku.

Eibar v prvním poločase šanci neměl, ale na začátku druhého dějství byl blízko tomu, aby se ujal vedení. Cristóforův centr prodloužil Diop a Burgosovi scházel opravdu kousek, aby dostal balón do sítě. Hosty to muselo mrzet dvonásob, protože o tři minuty později pro změnu centroval Navas a Lucas Ocampos akrobaticky otevřel skóre utkání.

Sevilla pak střežila těsný náskok jako oko v hlavě, čtvrthodiny před koncem ale pustila do tutovky Kikeho Garcíu, který pálil jen těsně vedle tyčky. Domácí mohli definitivně pojistit výsledek tři minuty před koncem, jenomže technickou ránu Susa vyrazil Dmitrović. Závěr zápasu přinesl obrovské drama, Eibar se natlačil dopředu a byl velmi nebezpečný.

V závěru se zranil Tomáš Vaclík a jelikož domácí už provedli pět střídání, musel do branky Ocampos. Ten se následně stal hrdinou, po standardní situaci zlikvidoval zakončení gólmana soupeře Dmitroviće.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele