9. kolo
20.10.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla v závěru vydřela výhru nad Levante

Vítězný večer prožili fotbalisté Sevilly, kterým stačila jediná branka na to, aby skolili nebezpečné Levante. Rojiblancos sice zůstali na šestém místě, ale bodově se dorovnali jak pátému Atléticu, tak čtvrtému Real Sociedad. Hrdinou zápasu na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuána se stal čtyři minuty před koncem Luuk de Jong.

Sevilla dostala před reprezentační přestávkou výprask od Barcelony a pauza jí přišla vhod. Lopeteguiho tým si dostatečně odpočinul, byť tedy zápas s Levante v žádném případě neměl jednoznačný průběh.

Domácí se sice rychle usadili na útočné polovině, ba co více, obléhali pokutové území, ovšem bez efektivní koncovky. Sevilla si vytvářela rohové kopy, do pokutového území létaly centry, ale brankář Fernández musel zasahovat až po téměř půlhodině hry. Po hezké kombinaci a následném centru pálil Reguillón a Fernández musel vyrážet. Bohužel v prvním poločase šlo o jedinou vážnou situaci. Sevilla se do další nedostala a o příležitostech Levante vůbec nemusí být řeč.

I po změně stran to spíše vypadalo, že se oba celky bojí více otevřít hru. Julen Lopetegui se rozhodl čtvrthodinu před koncem poslat do hry společně s Óliverem Torresem i Luuka de Jonga a právě nizozemský útočník se stal hrdinou utkání. Ještě než vstřelil vítězný gól, poslal svojí hlavičku nad Fernándezovu branku a Chicharito o chvíli později zblízka trestuhodně přestřelil.

To nejdůležitější přišlo čtyři minuty před koncem. Navasův centr z pravé strany nedokázal nikdo z hostí odvrátit a Luuk de Jong tentokrát hlavou zamířil přesně. Levante už odpovědět nestihlo, takže Sevilla získala za nejtěsnější výhru tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele