12. kolo
02.11.2019 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Vaclík chytil penaltu a Sevilla remizovala s Atléticem

Sevilla hrála ve šlágru kola s Atléticem Madrid 1:1 a výsledek je dá se říci pro oba ztrátou. Los Rojiblancos ztrácí v bojích o první čtyřku, Atlético zase o titul. Na nerozhodném výsledku má velký podíl i Tomáš Vaclík, český brankář za stavu 1:1 chytil penaltu Diegu Costovi. I když nešlo o ofenzivně laděné utkání, především druhý poločas nějaké příležitosti, včetně penalty, nabídl.

Domácí byli v prvním poločase lepší, Atlético vyrukovalo s pasivní hrou a koncentrovalo se na defenzívu. O velkém tlaku Andalusanů se sice hovořit nedá, nicméně vedení ve 29. minutě bylo zasloužené. Éver Banega rozehrál standardní situaci a Franco Vázquez nejvýše ve vzduchu hlavou překonal Jana Oblaka. Na tahu tak byli hosté z Madridu, ale brankáře Tomáše Vaclíka nedokázali ani jednou pořádně zaměstnat. Celkově první poločas příliš fotbalové krásy nepobral a diváci na stadionu Sáncheze Pizjuána museli být s herním projevem zklamání, nikoliv však s průběžným výsledkem.

Atlético Madrid a zejména její kouč Diego Simeone na nic nečekal a do druhé půle nasadil čerstvou dvojici Santiago Arías, Diego Costa. A hosté skutečně zvýšili tempo, což vedlo v 57. minutě ke gólu Diega Costy, který ale nebyl kvůli ofsajdovému postavení uznán. I Sevilla musela na zlepšenou hru Colchoneros zareagovat a do hry poslala Joana Jordána. Vyrovnávací brance to ale nezabránilo. Po rychlé akci po pravé straně následoval centr a Álvaro Morata ve výskoku přesnou hlavičkou nedal Vaclíkovi šanci.

Po hodině hry se tak začínalo od začátku. Atlético i po vyrovnání hru kontrolovalo a v 72. minutě mělo obrovskou příležitost strhnout vedení na svojí stranu. Už v pokutovém území byl faulován Koke a sudí odpískal pro Madrid pokutový kop! Veškerou zodpovědnost na sebe vzal Diego Costa, ale Tomáš Vaclík mu penaltu chytil a stal se hrdinou nejen tohoto okamžiku, ale celého utkání.

Oba celky pak na několik minuty neměly vůbec žádnou příležitost a až ve třetí minutě nastavení mohlo opět rozhodnout Atlético. Obrovský závar před Vaclíkem nedokázali útočníci Colchoneros dotáhnout do zdárného konce a i když byl český brankář už překonán, nahradil ho na brankové čáře Koundé.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

uf, bod dobrej :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele