27. kolo
08.03.2020 14:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Bilbao vyučovalo ve Valladolidu efektivitu, zvítězilo 4:1

Pět střel na branku a čtyři góly, taková je bilance Athletic Bilbaa v zápase na půdě Valladolidu. Baskové vyhráli 4:1 a z posledních dvou kol vybojovali plný počet bodů. Pod výhrou Bilbaa se střelecky podepsali Unai López, Raúl García, Iňaki Williams a Iňigo Córdoba.

Valladolid se dostal do nesnázi už v počátku zápasu, ve 4. minutě se postavil k volnému přímému kopu Unai López a nádhernou střelou do šibenice překonal brankáře Masipa. Odpověď měl sice na kopačce Sandro Ramírez, ale střela mu nesedla ideálně. A tak přišla další chvíle Basků, na Córdobův centr si dobře naskočil Raúl García a Bilbao i z druhé šance vydolovalo gól.

Domácí určitě nebyli horším týmem, koneckonců měli velké šance, ale problém byl v jejich proměňování. Ve 28. minutě takto selhal Unai Simónm když sám před brankářem hlavičkoval nad.

Valladolid se i po změně stran snažil vstřelit kontaktní branku a několikrát byl blízko. Enes Ünal hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle a na druhé straně minul svatyni i Mikel Vesga. Domácí se nakonec dočkali v 77. minutě, kdy si navedl balón ke střele Sandro Ramírez a dobrou ranou k tyči snížil na 1:2. Víc ale Valladolid nezvládl a v závěru ještě dvakrát inkasoval. Tři minuty před koncem potrestal chybu defenzivy důrazný Iňaki Williams a v nastavení definitivně dorazil soupeře Iňigo Córdoba, který z druhé vlny a z hranice šestnáctky přízemní střelou uklidil balón k tyči. Athletic Club zvítězil na půdě Valladolidu 4:1 a vyhrál už druhé utkání v řadě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele